Καντίροφ, ο πυρηνικός επιστήμων! Η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών απένειμε στον αρχισφαγέα Χρυσό Μετάλλιο για τη συμβολή του στην Πυρηνική Επιστήμη…

FILE PHOTO: Ο μέγας επιστήμων Ραμζάν Καντίροφ σε στιγμές ακαδημαϊκής περίσκεψης και περισυλλογής. EPA/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL




Είναι από τις ειδήσεις που δεν τις πιστεύεις με την πρώτη: Η Μόσχα βράβευσε τον ισχυρό άνδρα της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, με το χρυσό μετάλλιο Ίγκορ Κουρτσάτοφ, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, για τις υπηρεσίες του στην ανάπτυξη της πυρηνικής φυσικής και της πυρηνικής ενέργειας!

Το μετάλλιο απένειμε στον Καντίροφ ο πρόεδρος του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου «Ινστιτούτο Κουρτσάτοφ» Μιχαήλ Κοβαλτσούκ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι.

Ο Κοβαλτσούκ δεν διευκρίνισε ποια ήταν συγκεκριμένα η συμβολή του Καντίροφ στην ανάπτυξη της πυρηνικής φυσικής και της πυρηνικής ενέργειας. Αναφέρθηκε όμως στις μεγάλες επιτυχίες της περιοχής στην ανάπτυξη της επιστήμης και της παιδείας.

Μάλιστα ο επιστήμων Καντίροφ σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε. «Για μένα είναι μεγάλη τιμή να έχω μια τόσο υψηλή αναγνώριση από ένα τέτοιο ονομαστό ινστιτούτο» έγραψε.

Ο Καντίροφ έχει ήδη τιμηθεί με περισσότερες από 30… διακρίσεις και τον Φεβρουάριο του 2023 υπήρξε ο πρώτος στην Τσετσενική Δημοκρατία στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του… Ήρωα της Τσετσενικής Δημοκρατίας.

Τον τίτλο βεβαια είχε θεσπίσει ο ίδιος από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Οπως επίσης και τα διατάγματα για την απονομή βραβείων τα υπογράφει ο ίδιος ως «πρόεδρος» της Τσετσενίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Svoboda.org

Βίντεο της σερβικής αστυνομίας: Καρέ καρέ η σύλληψη του 21χρονου μακελάρη * Ναζιστικά σύμβολα και οπλοστάσιο στην κατοχή του [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: