Η UEFA ψάχνει στην Πορτογαλία για να αλλάξει τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη: Φοβάται ταραχές μετά τις εκλογές

Former Turkish international and ambassador for the UEFA Champions League final in Istanbul Hamit Altintop shows a ticket of Tottenham Hotspur next to UEFA deputy secretary general Giorgio Marchetti during the UEFA Champions League 2022/23 round of 16 draw, at the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland, 07 November 2022. EPA, LAURENT GILLIERON




Η UEFA κάνει άτυπη προσέγγιση στις πορτογαλικές ποδοσφαιρικές αρχές σχετικά με τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League στη Λισαβόνα, εάν η Κωνσταντινούπολη – η οποία επρόκειτο να φιλοξενήσει το 2020 και μετά το 2021 – καταστεί μη βιώσιμη λόγω των μετεκλογικών εμφυλίων αναταραχών

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του MATT HUGHES για την DAILY MAIL

Η UEFA έχει συζητήσει για τη μεταφορά του τελικού του Champions League στο Stadium of Light της Λισαβόνας, εάν υπάρξει αναταραχή στην Κωνσταντινούπολη μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Μάντσεστερ Σίτι ή Ρεάλ και Ίντερ είναι φαβορί για να φτάσουν στον τελικό, ο οποίος πρόκειται να διεξαχθεί στο στάδιο Ατατούρκ στις 10 Ιουνίου, αλλά υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την προοπτική εμφύλιων αναταραχών εάν η διακυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τερματιστεί όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αυτού του μήνα.

Η UEFA θα ήταν εξαιρετικά απρόθυμη να αλλάξει τον τελικό, καθώς η μεγαλύτερη διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει μεταφερθεί δύο φορές από την Κωνσταντινούπολη λόγω Covid το 2020 και το 2021, αλλά μπορεί να αναγκαστεί να εξετάσει μια καθυστερημένη αλλαγή καθώς η ασφάλεια των φιλάθλων είναι το κύριο μέλημά τους.

Η Mail Sport έμαθε ότι έχει γίνει μια άτυπη προσέγγιση στην Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία στο παρελθόν έχει παρέμβει με τη Λισαβόνα και την Πόρτο να διοργανώνουν τον τελικό το 2020 και το 2021.

Ο Ερντογάν υστερούσε κατά 5% από τον κύριο αντίπαλο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε μια δημοσκόπηση ενόψει του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας την Κυριακή, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές έδειξε ότι η κούρσα τριών αλόγων θα μπορούσε να πάει σε δεύτερο γύρο μεταξύ του ζευγαριού που θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.

Καθώς ο τελικός του Champions League θα διεξαχθεί λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα, η UEFA μπορεί να αναγκαστεί να λάβει καθυστερημένη απόφαση, αν και πηγές στο διοικητικό όργανο επέμειναν την Πέμπτη ότι δεν υπήρχε σχέδιο μεταφοράς του αγώνα από την Τουρκία.

Με πληροφορίες από DailyMail / MATT HUGHES

Μεγάλο προβάδισμα της Ίντερ για τελικό Champions League μετά από 13 χρόνια: Νίκησε «εκτός έδρας» τη Μίλαν με 2-0

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: