Δαιμονοποιεί ακόμη και αποφάσεις της τέως δικής της κυβέρνησης: Το μετέωρο βήμα της Αννίτας Δημητρίου και το παρδαλό κατσίκι που γελάει!

FILE PHOTO: Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου στο γραφείο της, στη Βουλή, Λευκωσία. Φωτογραφία via ΔΗΣΥ, Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, Φιλελεύθερος

Είναι ηλίου φαεινότερον. Οι ηγεσίες  του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και του ΑΚΕΛ δεν χώνεψαν την εκλογική ήττα. Δε χώνεψαν το γεγονός ότι η εξουσία πέρασε για πρώτη φορά στα χέρια κάποιου εκτός κομμάτων.

Κυρίως, ότι για πρώτη φορά τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται εκτός κυβέρνησης. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένα να κάνουν το βίο αβίωτο στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Θεωρούν πως πρέπει να αποδείξουν στην κοινωνία ότι το εγχείρημα είναι αποτυχημένο. Έτσι ώστε να μην το επιχειρήσουν ξανά στο μέλλον. Το απέδειξαν τις τελευταίες μέρες.

Δεν μπορεί κάποιος να αποδείξει εάν αυτή την αντιπολίτευση την ασκούν σε συνεννόηση ή όχι. Ούτε και είναι κακό να είναι αντιπολίτευση. Επιβαλλόμενο είναι. Πλην, όμως, η ουσία έγκειται στο περιβόητο «υπεύθυνη» το οποίο κολλάνε μπροστά για να παραπλανούν την κοινωνία. Διότι όταν αυτό αποδεικνύεται εμπαιγμός, τότε στρέφεται κατά των συμφερόντων του λαού.

Άντε στην απόρριψη του διορισμού της Κουρούπη στην Εθνική Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο να το προσπεράσουμε. Μπορεί να μην τους αρέσει η κυρία ή να έχουν προηγούμενα (λέμε τώρα). Με τις 1.851 θέσεις του Δημοσίου, όμως, που απέρριψαν; Σκέτη γελοιοποίηση.

  • Απλούστατα, διότι πρόκειται για θέσεις οι οποίες έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2023, τον οποίο ενέκρινε η Βουλή. Γυμνή η Πινδάρου. Παντελώς εκτεθειμένη. Αφού πρόκειται για θέσεις τις οποίες η Κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε περιλάβει στον προϋπολογισμό.

Και όμως, εμφανίστηκε ο ανεκδιήγητος Χάρης Γεωργιάδης να τσαμπουνάει αρλούμπες. «Δεν συμφωνούμε με κανένα τρόπο στην επιστροφή σε εκείνες τις παλιές εποχές, που οι προσλήψεις στο Δημόσιο γίνονταν κατά χιλιάδες», διακήρυξε σε ένα θλιβερό deja vu της εποχής που αποκαλείτο «τσάρος της οικονομίας». Χθες μιμήθηκε το παραμιλητό του και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πινδάρου.

Άνθρωποί μου, ο Πετρίδης σας είχε εντάξει τις θέσεις στον προϋπολογισμό. Είναι όλες θέσεις που κενώθηκαν λόγω αφυπηρετήσεων ή προαγωγών. Ανάμεσά τους 333 στην εκπαίδευση, 278 στην Αστυνομία, 219 στην Πυροσβεστική και πάει λέγοντας. Τι άλλο από σκόπιμη ενέργεια για να προκαλέσετε δυσλειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας και ταλαιπωρία των πολιτών μπορεί να είναι αυτή η συμπεριφορά;

Όσο για το e-kalathi; Εκεί και αν μιλάμε για γελοιοποίηση. Ούρλιαζε ο Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ, πρόεδρος της επιτροπής Εμπορίου, τον περασμένο Νοέμβριο ότι το μέτρο θα επέφερε διαφάνεια στις τιμές των προϊόντων και θα βοηθούσε τα νοικοκυριά.

Τότε, βεβαίως, νόμιζε ότι θα έπαιρνε ψήφους στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Τώρα που πήρε την πρόταση ο Χριστοδουλίδης, σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, ανακάλυψε ότι είναι προβληματικό! Προχθες, τον ακολούθησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πινδάρου.

Προσπερνώ τα κωλύματα τα οποία επικαλέστηκαν άλλοι εμπλεκόμενοι. Σημασία έχουν τα πολιτικά τερτίπια. Είναι δυνατόν να υποτιμάτε τόσο πολύ τη νοημοσύνη των πολιτών;

Σήμερα, με ένα πάτημα κουμπιού, μπορεί ο καθένας να βρει τις τιμές κάθε υπεραγοράς. Απλώς, στην εν λόγω πλατφόρμα, θα τις έβρισκε όλων μαζεμένες. Για ποια καρτέλ και άλλες μπούρδες μιλάτε; Με τα καύσιμα που γίνεται κάτι ανάλογο δεν δίδεται η ευκαιρία στον κάθε καταναλωτή να επιλέξει τους πιο φθηνούς;

Η αλήθεια είναι πως από πλευράς ΑΚΕΛ τα πράγματα είναι πιο απλά. Όχι πως θα του βγει σε καλό τέτοια συμπόρευση με τον ΔΗΣΥ αλλά τουλάχιστον, εκείνοι είναι σε άλλη βάση. Η Πινδάρου και η Αννίτα όμως; Αν ρυμουλκούνται από τον Αβέρωφ ή όποιον άλλον δεν έχει χωνέψει την απώλεια της εξουσίας, μας είναι αδιάφορο.

  • Εκείνο που έχει σημασία είναι αν αυτή είναι συνειδητή επιλογή της Αννίτας. Να δαιμονοποιεί ακόμη και αποφάσεις της τέως δικής της κυβέρνησης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

Η στήλη είχε επισημάνει μετά τις εκλογές, πως όποιος στην Πινδάρου υποτιμήσει το 35% των Συναγερμικών που ψήφισαν Χριστοδουλίδη και θεωρήσει πως επειδή έφυγε ο «αντιπαθής» Αβέρωφ και ήρθε η «συμπαθής» Αννίτα θα επιστρέψουν πίσω, πλανάται πλάνην οικτράν.

Πρόκειται εμφανώς, για το μετέωρο βήμα της Αννίτας. Σε μια παραλλαγή της ταινίας του Αγγελόπουλου, «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», όπου όλα μετεωρίζονται σε μιαν αβέβαιη πραγματικότητα.

Παρομοίως, και η Αννίτα μετεωρίζεται μεταξύ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Νίκου Αναστασιάδη. Μεταξύ φανατισμένων συναγερμικών (που αναζητούν εκδίκηση) κάποιων μετριοπαθών (που αναζητούν σταθερότητα) και των φευγάτων που επέλεξαν Χριστοδουλίδη.

Όσο, όμως, θα επιχειρεί αντιπολίτευση που θα επιφέρει γελοιοποίηση ή θα στρέφεται κατά των συμφερόντων των πολιτών, θα συσσωρεύει φθορά. Την οποία κάποια στιγμή θα πληρώσει… Η υπευθυνότητα στα λόγια είναι πανεύκολη, Αννίτα μου. Στην πράξη, όμως, απίστευτα δύσκολη!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Επιμένει η κατοχική δύναμη, αλλά ποιος ακούει στην Αθήνα και τη Λευκωσία; Τα ενεργειακά της Κύπρου περνούν από την Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: