Μπάχαλο με τους συμβούλους και παρα-συμβούλους στην Κύπρο: Νέα διάψευση από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, έχει λευκό ποινικό μητρώο, λέει

Michalis HADJIYIANNIS (Deputy Minister for Culture, Cyprus). Copyright: European Union




Επανέρχεται το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου για τη λεγόμενη σύμβουλο του υφυπουργού Μιχάλη Χατζηγιάννη: Έχει λευκό ποινικό μητρώο, τονίζεται χαρακτηριστικά:

Σε συνέχεια της πρωινής ανακοίνωσης, το Υφυπουργείο Πολιτισμού επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε, Συμβατική Σχέση, ούτε διενέργεια πληρωμής προς το άτομο για το οποίο υπήρξαν δημοσιεύματα για εργοδότησή του ως Συμβούλου στο Υφυπουργείο.

Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω άτομο εργάστηκε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε δοκιμαστική βάση σε θέματα Επικοινωνίας του Υφυπουργού και χωρίς πληρωμή, αλλά αποφασίστηκε γύρω στα τέλη Απριλίου ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού δεν θα προχωρούσε σε σύναψη Σύμβασης Εργοδότησης με το άτομο αυτό.

Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω και για πρόταξη όλων των γεγονότων, αναφέρεται ότι το εν λόγω άτομο πληροί σήμερα το κριτήριο της κατοχής λευκού ποινικού μητρώου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η εφημερίδα «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπαράζ προκλητικών διορισμών και “βροχή” τα βολέματα ημετέρων», έγραψε ότι μετά τον Μιχαλάκη, την 19χρονη και την αισθητικό, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης διόρισε σε θέση λειτουργού Τύπου πρόσωπο που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη.

  • Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Πρόκειται για 42χρονη γυναίκα η οποία καταδικάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν σε φυλάκιση με αναστολή για υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών εισιτηρίων εισόδου σε συναυλία και η οποία αυτή τη στιγμή είναι σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη για θέματα Τύπου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύμβουλος πληροί το κριτήριο του λευκού ποινικού μητρώου, αφού το μητρώο της έχει αποκατασταθεί ένεκα παρέλευσης του χρόνου που προβλέπει ο Περί Αποκατάστασης Καταδικασθέντων Νόμος».

Στην συνέχεια το δημοσίευμα εστιάζει στην ηθική πλευρά του ζητήματος κάνοντας λόγο για ακόμη ένα προκλητικό διορισμό.

Με ανακοίνωση του το Υφυπουργείο ανέφερε ότι, «με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε σύμβαση μερικής απασχόλησης με συγκεκριμένη Σύμβουλο διαχείρισης Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ του Υφυπουργείου και της ιδίας, το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση, ούτε και διενεργήθηκε οποιαδήποτε πληρωμή προς το εν λόγω άτομο».

  • «Το Υφυπουργείο αντί να δώσει εξηγήσεις επέλεξε προφανώς τα ψέματα»

Ανακοίνωση για τον φερόμενο διορισμό στο Υφυπουργείο Πολιτισμού σε θέση συμβούλου προσώπου που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη, εξέδωσε το ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι το Υφυπουργείο αντί να δώσει εξηγήσεις επέλεξε προφανώς τα ψέματα.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

Κάθε μέρα αποκαλύπτεται νέο σκάνδαλο με τους συμβούλους της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Σήμερα πήρε σειρά το Υφυπουργείο Πολιτισμού το οποίο αντί να δώσει εξηγήσεις για την αποκάλυψη ότι διόρισε σε θέση συμβούλου πρόσωπο που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη, επέλεξε προφανώς τα ψέματα. Ισχυρίστηκε ότι «ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση, ούτε και διενεργήθηκε οποιαδήποτε πληρωμή προς το εν λόγω άτομο» για να αποκαλυφθεί πριν από λίγο ότι το εν λόγω πρόσωπο απέστελλε μηνύματα από προσωπικό υπηρεσιακό email ενεργώντας από μέρους του υφυπουργού Πολιτισμού.

Θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη για αυτά τα καθημερινά ρεζιλίκια;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: