Απόψε η επικοινωνία του Προέδρου Μπάιντεν με τον Ερντογάν, λέει ο Καλίν αλλά… «υπάρχουν και άλλοι εταίροι πέραν των ΗΠΑ»

FILE PHOTO: Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραϊμ Καλίν στη συνέντευξη του στο Anadolu. Φωτογραφία Hellas Journal via video from Anadolu




Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θα έχει απόψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε ακόμα τις πληροφορίες, καθώς σήμερα είναι αργία και ο Αμερικανός Πρόεδρος ασχολείται και παραβρίσκεται στις εορτές για το Memorial Day (οι Αμερικανοί τιμούν τους νεκρούς τους).

Μιλώντας για τις σχέσεις Αγκυρας – Ουάσιγκτον, ο Καλίν τόνισε τα εξής: «Τις προοπτικές μας δεν τις βλέπουμε μόνο μέσω των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ είναι απλά μέρος αυτών, ένας παράγοντας ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Υπάρχουν επίσης η Ρωσία και Κίνα, οι χώρες του Ισλάμ και η Ε.Ε.».

«Όταν καθόμαστε [στο τραπέζι] των συνομιλιών με τις ΗΠΑ, θέλουμε αυτό να γίνεται επί ίσοις όροις», πρόσθεσε. Σχετικά με το ζήτημα της αγοράς αμερικανικών F-16, ο Καλίν ανέφερε πως «εάν αυτή δεν προχωρήσει, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Θα αναζητήσουμε εναλλακτικές».

Σε ό,τι αφορά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν είπε πως η τουρκική πλευρά «έχει θέσει όρους» και πως εάν αυτοί δεν ικανοποιηθούν, η Στοκχόλμη θα παραμείνει «σε αναμονή».

Πληροφορίες και από την Καθημερινή

Ο γαλλικός Τύπος προειδοποιεί: Ετοιμαστείτε για ακόμη πιο αυταρχικό Ερντογάν, στραμμένο σε Ρωσία και Κίνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: