Από άνοια πάσχει η πρώην “Πρώτη Κυρία” των ΗΠΑ Ρόζαλιν Κάρτερ: Εξακολουθεί να ζει ευτυχισμένη στο σπίτι με τον σύζυγό της!

To πρώην προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ Τζίμι και Ροζαλίν Κάρτερ. EPA/Win McNamee




Η Ρόζαλιν Κάρτερ, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και σύζυγος του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ, πάσχει από άνοια, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά της.

«Εξακολουθεί να ζει ευτυχισμένη στο σπίτι με τον σύζυγό της, απολαμβάνει την άνοιξη στο Πλέινς (σ.σ. το σπίτι του ζεύγους στην Τζόρτζια) και τις επισκέψεις των αγαπημένων της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Κάρτερ.

Η 95χρονη Ρόζαλιν Κάρτερ αγωνίστηκε επί δεκαετίες κατά του στίγματος που συνοδεύει τα θέματα ψυχικής υγείας.

Η οικογένειά της εξέφρασε την ελπίδα ότι, μοιραζόμενη με τον κόσμο τη διάγνωση της πρώην πρώτης κυρίας, «θα αυξηθούν οι σημαντικές συζητήσεις στο οικογενειακό τραπέζι και στα γραφεία των γιατρών σε όλη τη χώρα» για παρόμοια θέματα.

Οι Κάρτερ παντρεύτηκαν το 1946 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Έζησαν στον Λευκό Οίκο μόνο για μια τετραετία, μεταξύ 1977-81.

Ο Τζίμι Κάρτερ, που είναι 98 ετών, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Από τον Φεβρουάριο αποφάσισε να διακόψει την ιατρική περίθαλψή του και λαμβάνει μόνο ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι του. Είναι ο μακροβιότερος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία της χώρας.

Mε πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Κατακλυσμό fake news και επικοινωνιακό χάος ελέω τεχνητής νοημοσύνης φοβούνται προεκλογικά στις ΗΠΑ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: