“Τζέρι περάσαμε καλά αλλά έχω πολλά να κάνω”: O Μέρντοχ ανακοίνωσε στη Χολ το διαζύγιο με e-mail- Ο αχάριστος υποστηρικτής του Τραμπ

FILE PHOTOMedia mogul Rupert Murdoch (R) with his wife and former model Jerry Hall (L) EPA/ANDY RAIN




Ο Ρούπερτ Μέρντοχ φέρεται να χώρισε από την Τζέρι Χολ μέσω email. Η αναφορά στο Vanity Fair περιγράφει λεπτομερώς τις σχέσεις δισεκατομμυριούχων κατόχων μέσων ενημέρωσης, τις προβληματικές προκλήσεις για την υγεία και τις επιχειρήσεις

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ χώρισε με την τέταρτη σύζυγό του, Τζέρι Χολ, μέσω email, λέγοντάς της «σίγουρα περάσαμε καλές στιγμές, αλλά έχω πολλά να κάνω», σύμφωνα με μια αναφορά για τον 92χρονο δισεκατομμυριούχο.

Η Hall προφανώς περίμενε να συναντήσει τον σύζυγό της στην έπαυλη τους στο Oxfordshire τον Ιούνιο του 2022 όταν έλαβε την απροσδόκητη αλληλογραφία.

«Τζέρι, δυστυχώς αποφάσισα να βάλω τέλος στον γάμο μας», φέρεται να ξεκίνησε το email του Μέρντοκ. «Σίγουρα περάσαμε καλές στιγμές, αλλά έχω πολλά να κάνω… Ο δικηγόρος μου στη Νέα Υόρκη θα επικοινωνήσει αμέσως με τον δικό σας».

Ο Γκάμπριελ Σέρμαν, ένας δημοσιογράφος που έχει περάσει δεκαετίες γράφοντας για την επιχείρηση Μέρντοχ, είπε ότι είχε δει ένα αντίγραφο του email που στάλθηκε στην Χολ, 66 ετών, και λεπτομερώς το περιεχόμενό του σε ένα άρθρο για το Vanity Fair.

Το ζευγάρι χώρισε μέσα σε μήνες και δημόσια επέμενε ότι παρέμειναν καλοί φίλοι. Ωστόσο, οι φίλοι της Χολ που ανάφεραν στο άρθρο ότι στην πραγματικότητα έμεινε «συντετριμμένη, τρελή και ταπεινωμένη» αφού φρόντιζε τον Μέρντοκ μέσα από μια σειρά από φόβους για την υγεία και απομονώθηκε μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια του Covid.

«Την πρώτη μέρα της Σαρακοστής τον Φεβρουάριο, η Χολ είπε σε φίλους ότι έφτιαξε ένα ομοίωμα του Μέρντοκ, του έδεσε οδοντικό νήμα στο λαιμό και το έκαψε στη σχάρα», υποστηρίζει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον Sherman, η συμφωνία διαζυγίου του ζευγαριού έχει μια ρήτρα που απαγορεύει στην Hall να παρέχει προτάσεις στους σεναριογράφους της τηλεοπτικής σειράς Succession, η οποία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την εσωτερική δυναμική της οικογένειας Murdoch. Ανέφερε επίσης ότι ο γιος του Murdoch, Lachlan, πίστευε ότι ο αδελφός του James θα μπορούσε να είχε επαφή με τους δημιουργούς του προγράμματος.

Οι διαγκωνισμοί των κληρονόμων 

Ακριβώς όπως ο Logan Roy στη φανταστική τηλεοπτική σειρά, τα τέσσερα παιδιά του Murdoch από τους δύο πρώτους γάμους του αγωνίζονται για το ποιος θα κληρονομήσει την επιχείρηση όταν πεθάνει. Ενώ ο Λάχλαν ασχολείται ήδη έντονα με την οικογενειακή εταιρεία, αντιμετωπίζει μια πιθανή πρόκληση από τα αδέρφια Τζέιμς, Ελίζαμπεθ και Προύντενς, που είτε έχουν απομακρυνθεί από την εταιρεία είτε ασχολούνται ελάχιστα.

Το άρθρο του Vanity Fair περιγράφει λεπτομερώς την ταλαιπωρημένη υγεία του Μέρντοκ, υποδηλώνοντας ότι η Χολ έπρεπε να τον προσέχει αφού έσπασε την πλάτη του σε πτώση σε ένα γιοτ τον Ιανουάριο του 2018, που τον έφερε  κοντά στον θάνατο.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο δισεκατομμυριούχος βγήκε από το γιοτ στο γαλλικό έδαφος της Γουαδελούπης στην Καραϊβική, για να ανακαλύψει ότι δεν υπήρχε νοσοκομείο. «Ο Μέρντοχ έπρεπε να περάσει τη νύχτα κάτω από μια σκηνή στο πάρκινγκ» μέχρι να μπορέσει να πετάξει μια ειδική ιατρική ομάδα.

Υποστηρίζεται επίσης ότι όταν οι γιατροί εξέτασαν μια ακτινογραφία της πλάτης του Μέρντοκ, τον ρώτησαν για έναν αριθμό σπονδύλων που είχαν προηγουμένως σπάσει, τους οποίους ο Μέρντοκ θεωρούσε ότι χρονολογούνται από μια περίσταση όταν η τρίτη σύζυγός του, Γουέντι Ντενγκ, «τον έσπρωξε σε ένα πιάνο κατά τη διάρκεια ενός καυγά. “.

Οι επιχειρηματικές και προσωπικές δυσκολίες 

Ο Μέρντοκ αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο στην επιχείρησή του καθώς και στην προσωπική του ζωή.

Το 2019 πούλησε την πλειονότητα των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας του – συμπεριλαμβανομένου του Sky στο Ηνωμένο Βασίλειο και της 21st Century Fox στις ΗΠΑ – σε αντίπαλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Διατήρησε μια περιορισμένη ομάδα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του δικτύου Fox που εδρεύει στις ΗΠΑ, των εκδόσεων βιβλίων HarperCollins και μιας σειράς εφημερίδων όπως οι Times, η Sun και η Wall Street Journal. Ωστόσο, οι προσπάθειες να επανενωθεί η αυτοκρατορία – η διάσπαση για να περιορίσει τις συνέπειες από το σκάνδαλο τηλεφωνικής εισβολής στο News of the World – εγκαταλείφθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος.

Η επιχείρηση που προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα στον Μέρντοχ είναι το Fox News, το οποίο αντιμετωπίζει μήνυση 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση από την εταιρεία εκλογικών μηχανημάτων Dominion, αφού το ειδησεογραφικό κανάλι προώθησε τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι είχαν κλαπεί οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020. Η επιλογή των ενόρκων για αυτή τη δίκη πρόκειται να ξεκινήσει την Πέμπτη, μετά από μήνες αποκάλυψης εσωτερικής αλληλογραφίας σχετικά με τη λειτουργία του Fox News.

Οι συνεχιζόμενες υποθέσεις τηλεφωνικής παρακολούθησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών του πρίγκιπα Χάρι ότι έλαβε χώρα παράνομη δραστηριότητα στη Sun υπό τη Ρεμπέκα Μπρουκς, συνεχίζουν επίσης να επιβάλλουν τεράστιες οικονομικές κυρώσεις και κυρώσεις για τη φήμη της εταιρείας.

Στην προσωπική του ζωή, ο Murdoch ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διέκοψε τον αρραβώνα του με τη συντηρητική ραδιοφωνική παρουσιάστρια Ann Lesley Smith, μόλις δύο εβδομάδες αφότου είχε χρησιμοποιήσει το δικό του ταμπλόιντ της New York Post για να τον ανακοινώσει..

Στα τέλη Μαρτίου, ο Murdoch είπε ότι το ζευγάρι «ανυπομονούσε να περάσουμε το δεύτερο μισό της ζωής μας μαζί» αφού αγόρασε στη μέλλουσα νύφη του ένα δαχτυλίδι αρραβώνων 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Στις αρχές Απριλίου ο αρραβώνας είχε τελειώσει, με το Μέρντοκ να φέρεται να αισθάνεται άβολα με τις ευαγγελικές θρησκευτικές της απόψεις.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Πριν από 62 χρόνια ο Γκαγκάριν μπήκε στην τροχιά της Γης για 108 λεπτά: Τώρα ήρθε πάλι η σειρά της Σελήνης με τελικό… τρόπαιο τον Άρη [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: