Το νέο σκηνικό στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού: Oι υποψηφιότητες και ο γρίφος της γραμμής του κόμματος

FILE PHOTO: H νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου πανηγυρίζει τη νίκη της με τον Αβέρωφ Νεοφύτου (Δ) και τον Δημήτρη Δημητρίου (Α). Πηγή: ΚΥΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου




Αύριο είναι η μέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων και ως εκ τούτου, το σκηνικό στην Πινδάρου ξεκαθαρίζει πλέον οριστικά και ως προς τις υπόλοιπες θέσεις της ηγεσίας.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Φρίξου Δαλίτη στον «Φιλελεύθερο» αυτό το οποίο βέβαια θα συνεχίσει να παραμένει το δύσκολο σημείο της εξίσωσης, είναι η στάση του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πολιτικό σκηνικό, απέναντι στην Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως επίσης και οι εσωτερικές διαφορετικές εκτιμήσεις που υπάρχουν γύρω από το θέμα.

Το βάρος της ευθύνης ασφαλώς πέφτει πάνω στην νέα ηγεσία του κόμματος η οποία θα πρέπει να βρει τις ισορροπίες όχι μόνο όσον αφορά τις εσωκομματικές διαφωνίες σε σχέση με τη στάση του κόμματος έναντι της Κυβέρνησης, αλλά και σε σχέση με τις εσωκομματικές έριδες που ακόμα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Ο πρώτος μεγάλος σταθμός και το μεγάλο στοίχημα είναι το τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σάββατο του Απρίλη.

Στο συνέδριο, πέραν από τον ανοικτό διάλογο που θα γίνει για σκοπούς αυτοκριτικής και ανάλυσης αιτιών και λαθών που οδήγησαν στην ήττα, θα πρέπει να καθοριστούν και οι στόχοι της επόμενης μέρας.

Μία συζήτηση η οποία θα έχει να κάνει με το μέλλον του ΔΗΣΥ, τον τρόπο που θα πολιτευτεί και τον επανακαθορισμό της πορείας του.

Αυτό το οποίο συζητείται έντονα πλέον από συναγερμικά στελέχη είναι ότι το κόμμα παρουσιάζει μία αδυναμία παραγωγής θέσεων, εξ ου και μέχρι στιγμής, έχει καταγραφεί η απουσία του σε πολλά θέματα.

Υπάρχει επίσης μία δυσανασχέτηση ορισμένων, οι οποίοι αναφέρονται σε δηκοποίηση του Συναγερμού, ότι δηλαδή μοιάζει πλέον ο ΔΗΣΥ να έχει τις ίδιες θέσεις με το ΔΗΚΟ.

Είναι πάντως γεγονός ότι η θέση της Πινδάρου δεν είναι εύκολη για αρκετά ζητήματα, καθώς υπάρχει και η άποψη ότι δεν είναι ο ΔΗΣΥ που μετακινήθηκε προς τις θέσεις του ΔΗΚΟ, αλλά είναι το ΔΗΚΟ που έχει έρθει προς τις θέσεις Χριστοδουλίδη.

Όπως υποδεικνύεται από πολλούς, οι πολιτικές Νίκου Χριστοδουλίδη, είναι μια νέα εκδοχή των πολιτικών Νίκου Αναστασιάδη.

Ως εκ τούτου, εκ των πραγμάτων η θέση του ΔΗΣΥ είναι αρκετά δύσκολη έχοντας απέναντι της μια κεντροδεξιά Κυβέρνηση με τον Πρόεδρο και αρκετά στελέχη της, να προέρχονται από την ίδια παράταξη.

Βέβαια τα πράγματα περιπλέκονται λόγω και των διαφορετικών απόψεων που επικρατούν στους κόλπους του ΔΗΣΥ.

Από την μια ακούγονται φωνές για σκληρή αντιπολίτευση και από την άλλη υπάρχουν στελέχη που μιλούν ακόμα και για συμπολίτευση του ΔΗΣΥ με την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όλα αυτά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν στο πλαίσιο μιας γενικότερης συζήτησης στο κόμμα, τόσο στο πλαίσιο του συνεδρίου αλλά και με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για τη συμπλήρωση ολόκληρης της ηγετικής πυραμίδας.

Το βάρος της ευθύνης πέφτει σε μεγάλο βαθμό στην Αννίτα Δημητρίου ως νέα πρόεδρο, ωστόσο, η στάση του ΔΗΣΥ δεν αφορά μόνο την ίδια την νέα πρόεδρο, αλλά είναι θέμα συλλογικής απόφασης.

Η ίδια πάντως στις δημόσιες τοποθετήσεις της, παραπέμπει στην απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για «υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Η επίσκεψη της στο Προεδρικό την προηγούμενη Παρασκευή ασφαλώς είχε στην ατζέντα και τη συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για σημαντικά ζητήματα, κάτι που θα διευκολύνει ασφαλώς και την Κυβέρνηση αλλά και την Πινδάρου.

ΠΗΓΗ: philenews.com

«Spy games» και στη Λευκωσία: H «Μαρία Τσάλλα» πριν από το Παγκράτι είχε περάσει με τον σύζυγό της και από την Κύπρο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: