Στο τραπέζι η μεταφορά φυσικού αερίου κυπριακών κοιτασμάτων στην Κύπρο, λέει ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου

FILE PHOTO: Πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου – Φωτογραφία: Αρχείο Hellas Journal




Την επιλογή της εισαγωγής ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Κύπρο τόσο από τα κυπριακά κοιτάσματα όσο και της περιοχής, για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής, σε συνδυασμό με ένα μικρό τερματικό υγροποίησης για εξαγωγή φυσικού αερίου, θέτει στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ανώτατου Επιχειρησιακού Διευθυντή φυσικών πόρων της ΕΝΙ Γκίντο Μπρούσκο στην ιστοσελίδα upstream on line σε σχέση με τις επιλογές ανάπτυξης των κοιτασμάτων στο τεμάχιο 6, ο κ. Παπαναστασίου είπε πως οι εταιρείες εξετάζουν επιλογές αξιοποίησης των κοιτασμάτων, οι οποίες συζητούνται με την κυπριακή κυβέρνηση.

Στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, ο κ. Μπρούσκο είπε ότι η ΕΝΙ εξετάζει είτε την επιλογή της μεταφοράς των ποσοτήτων του τεμαχίου 6 στο τερματικό υγροποίησης της Νταμιέτα στην Αίγυπτο, τη σύνδεση του τεμαχίου 6 με τις υποδομές του Ζορ ή μια συνεργασία με την Exxon Mobil με τη χρήση ενός πλωτού τερματικού (FLNG).

«Ουσιαστικά είναι αυτές (οι επιλογές) τις οποίες αξιολογούσαν εξ αρχής με μία πρόσθετη τοποθέτησή μας στην ΕΝΙ ότι θα θέλαμε να επισπευσθούν οι αποφάσεις τους και για αυτό βάλαμε στο τραπέζι και μέρος του φυσικού αερίου να διοχετευτεί προς την Κύπρο», είπε.

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε πως ήδη είχε χωριστές συναντήσεις γνωριμίας με εκπροσώπους των εταιρειών και στο πλαίσιο αυτό «τους θέσαμε και κάποια πράγματα στο τραπέζι».

Με πληροφορίες από “Φιλελεύθερος”

Έντονα ενοχλημένος ο Πρόεδρος της Κύπρου με το απαράδεκτο “κυνήγι θησαυρού” των Ηνωμένων Εθνών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: