Πολύ καλό αν ισχύει: Ο Στουρνάρας υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από τη γερμανική

FILE PHOTO: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας φτάνει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας HANDELSBLATT αναφέρεται στην ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα κατά τη χθεσινή 90η Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Τίτλος: «Τράπεζα της Ελλάδας: Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από τη γερμανική»

Επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΤτΕ η ελληνική οικονομία θα σημειώσει κατά το τρέχον έτος ταχύτερη ανάπτυξη από τη γερμανική οικονομία, καθώς αναμένεται αύξηση κατά 2,2 % του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Προσθέτει ότι μέχρι τώρα προβλεπόταν αύξηση της τάξης του 1,5%, μετά την σημαντική περσυνή αύξηση κατά 5,9%, τη στιγμή που σύμφωνα με τις προβλέψεις των κορυφαίων ινστιτούτων οικονομικών ερευνών για τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί μόνο κατά 0,3% το 2023, ενώ το προηγούμενο έτος είχε σημειώσει αύξηση κατά 1,8%, όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα.

«“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων και αυξημένης αβεβαιότητας θα ήταν η απώλεια της αξιοπιστίας”, δήλωσε ο Στουρνάρας ενόψει των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για την 21η Μαΐου» συνεχίζει το άρθρο συμπληρώνοντας:

«Η χώρα πρέπει να επιμείνει στη μεταρρυθμιστική της πορεία και τη δημοσιονομική της πειθαρχία. Η Ελλάδα βγήκε από τα διεθνή προγράμματα διάσωσης το 2018 -σχεδόν μια δεκαετία μετά την κρίση χρέους που ανάγκασε τη χώρα να δεχτεί οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αντάλλαγμα την επιβολή μέτρων λιτότητας. Μεσοπρόθεσμα, η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει διατηρήσιμα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα -στον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους- ύψους περίπου 2% του ΑΕΠ. “Απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να διατηρηθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”, τόνισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ: HANDELSBLATT – Notenbank: Griechische Wirtschaft wächst stärker als die deutsche

Μητσοτάκης για Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Μεγάλη πρόκληση η χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας που δεν έχει πρόσβαση σε δανεισμό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: