Παραμένει κρατούμενος ο δημοσιογράφος της WSJ: Απέρριψε το ρωσικό δικαστήριο αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση $613.000 [videos]

FILE PHOTO: Ο Evan Gershkovich σε δικαστηριο της Μόσχας. EPA/MAXIM SHIPENKOV




Η νομική ομάδα του φυλακισμένου δημοσιογράφου της Wall Street Journal,Έβαν Γκερσκοβιτς, ανακοίνωσε ότι προσέφερε εγγύηση ύψους περίπου 613.000 δολαρίων στο δικαστήριο για να απελευθερώσει τον δημοσιογράφο από την κράτηση.

Το δικαστήριο αρνήθηκε την εγγύηση.

«Προτείναμε στο δικαστήριο να εξετάσει την επιλογή προληπτικών μέτρων που δεν σχετίζονται με την απομόνωση από την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του κατ’ οίκον περιορισμού, καθώς ο Έβαν έχει εγγραφή στην επικράτεια της Μόσχας ή απαγόρευση ορισμένων ενεργειών ή εγγύηση ύψους 50 εκατ.ρούβλια (612.000 $)», είπε η Maria Korchagina.

“Ο Dow Jones, ο ιδιοκτήτης του WSJ, παρείχε εγγυητική επιστολή ότι εάν ο Έβαν  αφεθεί ελεύθερος από την κράτηση, είναι έτοιμοι να παράσχουν εγγύηση ύψους 50 εκατομμυρίων ρουβλίων. Αλλά το αίτημά μας απορρίφθηκε”, πρόσθεσε.

Το δημοτικό δικαστήριο της Μόσχας δημοσίευσε επίσης επίσημη δήλωση σχετικά με την απόφαση.

«Στις 18 Απριλίου 2023, το Δημοτικό Δικαστήριο της Μόσχας επικύρωσε την απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου Lefortovsky της Μόσχας με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 κατά του Έβαν Γκερσκοβιτς, ο οποίος είναι ύποπτος για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με το άρθρο. 276 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε.

Νωρίτερα σήμερα ο  Αμερικανός δημοσιογράφος  εμφανίσθηκε για πρώτη φορά από την σύλληψή του εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου κλεισμένος σε γυάλινο κλουβί, εν όψει της έφεσης κατά της προφυλάκισής του με κατηγορίες για «κατασκοπεία».

Φορώντας καρό πουκάμισο και τζιν, με σταυρωμένα τα χέρια και βλέμμα ήρεμο και αποφασιστικό, ο Έβαν Γκέρσκοβιτς κοίταζε αμίλητος τους δημοσιογράφους.

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: