Ωχρός και αμίλητος παρατηρητής του Πούτιν ο Ερντογάν στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αδιαθεσία [video]

Ο Ερντογάν στην πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση, μετά το περιστατικό αδιαθεσίας, ακούει το μήνυμα του Πούτιν. Photo via Youtube @Firstpost




Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά στην τηλεόραση με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας.

Στις εικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους εμφανίζεται χλωμός, ακούγοντας ένα μήνυμα μέσω τηλεδιάσκεψης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας, ο οποίος κατασκευάσθηκε από τη Ρωσία, θα αρχίσει τη λειτουργία του τον επόμενο χρόνο. Ο πυρηνικός σταθμός του Άκουγιου κατασκευάσθηκε από τον ρωσικό κολοσσό Rosatom.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, σε μια απόπειρα να διασκεδασθεί το μυστήριο ή να μη φουντώσουν περαιτέρω τα σενάρια για τις πραγματικές συνθήκες της υγείας του, το επιτελείο του ισλαμιστή Τούρκου Προέδρου έσπευσε να δημοσιοποιήσει και μία φωτογραφία που τον εμφανίζει καθήμενο στο γραφείο του μαζί με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, κατά τη συνομιλία Πούτιν – Ερντογάν συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας ενω ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη συνεισφορά του στον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου, όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα η πρώτη μεταφορά πυρηνικού καυσίμου.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν μετέφερε επίσης τις «καλύτερες ευχές του» στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Μετά την έντονη φημολογία για την επιδείνωση της υγείας του Τούρκου προέδρου, το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν υποχρεώθηκε νωρίτερα να προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση:  «Η υγεία του προέδρου είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά.

«Τα συμπτώματα της λοιμώδους γαστρεντερίτιδας που τον έχει προσβάλει έχουν περιορισθεί», διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν του συνέστησαν την ακύρωση των χθεσινών και των σημερινών εμφανίσεών του, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση στο Ακουγιού μέσω τηλεδιάσκεψης η οποία κι αυτή αναβλήθηκε για τις 4 το απόγευμα, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε.

Σε μία προσπάθεια να διαλύσει τις φήμες που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης της παρουσίας του Ερντογάν σε δύο δημόσιες εκδηλώσεις, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαρετίν Αλτούν, απαντώντας στις φήμες ότι ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη έμφραγμα, έγραψε στο Twitter: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του προέδρου @RTErdogan».

Κατέλαβαν τανκερ στον Κόλπο Ομάν οι «Φρουροί της Επανάστασης» – Απελευθερώστε το αμέσως λένε οι ΗΠΑ στο Ιράν

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: