O Ρώσος blogger φαν του Mad Vlad σκοτώθηκε «εν ώρα καθήκοντος», λέει η Ζαχάροβα: 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη [video]

Το σημείο της έκρηξης στο καφέ «Street bar» στην Αγία Πετρούπολη. 02 Απριλίου 2023. EPA, ANATOLY MALTSEV




Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέτισε το βράδυ της Κυριακής φόρο τιμής σε στρατιωτικό μπλόγκερ, ο οποίος στήριζε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο οποίος σκοτώθηκε σε μια «επίθεση» στην Αγία Πετρούπολη με το ρωσικό ΥΠΕΞ να καταδικάζει την απουσία αντίδρασης από τη Δύση.

Ο στρατιωτικός μπλόγκερ, Βλάντεν Τατάρσκι, ένθερμος υπερασπιστής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σκοτώθηκε σήμερα και άλλοι 25 τραυματίστηκαν από την πυροδότηση ενός «εκρηκτικού μηχανισμού» που είχε τοποθετηθεί σε μια καφετέρια στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Τατάρσκι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μαξίμ Φόμιν, είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στην εφαρμογή Telegram και ήταν ένας από τους πιο προβεβλημένους μπλόγκερ επί στρατιωτικών θεμάτων. Στο ιστολόγιό σχολίαζε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Τατάρσκι ήταν μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων σε μια τελετή στο Κρεμλίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο για την κήρυξη της προσάρτησης από τη Ρωσία τεσσάρων επαρχιών της Ουκρανίας, που κατέχει μερικώς η Μόσχα. Την προσάρτηση καταδίκασαν ως παράνομη οι περισσότερες χώρες στον ΟΗΕ.

Μπλόγκερς όπως ο Βλάντεν Τατάρσκι «ήταν υπέρμαχοι της αλήθειας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram, προσθέτοντας ότι η απουσία αντίδρασης στον θάνατο του Τατάρσκι από δυτικές κυβερνήσεις, «παρά την ανησυχία που εκφράζουν για την ευημερία των δημοσιογράφων και για την ελευθερία του Τύπου, λέει πολλά».

«Ρώσοι δημοσιογράφοι αισθάνονται διαρκώς την απειλή αντιποίνων από το καθεστώς του Κιέβου», τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτις προσθέτοντας: «Χάρη στους Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές, ο κόσμος βλέπει τις πραγματικές εικόνες των επιχειρήσεων και αποκαλύπτει τι συμβαίνει στην Ουκρανία».

Ο Βλάντλεν Τατάρσκι ήταν «επικίνδυνος» για την Ουκρανία και σκοτώθηκε «εν ώρα καθήκοντος», σύμφωνα με την Ζαχάροβα.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφεραν ότι μια βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα άγαλμα που είχε δοθεί στον Τατάρσκι σε ένα κουτί ως δώρο.

Το καφέ που στοχοποιήθηκε την Κυριακή ανήκε στο παρελθόν στον Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής της διαβόητης ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner, αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Αγίας Πετρούπολης Fontanka.

Μια ομάδα που ονομάζεται Cyber ​​Front Z, που αυτοαποκαλείται «τα στρατεύματα πληροφοριών της Ρωσίας» στο Telegram, είπε ότι είχε μισθώσει το καφέ για το βράδυ. “Υπήρξε τρομοκρατική επίθεση. Λάβαμε ορισμένα μέτρα ασφαλείας, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετά”, ανέφερε η ανάρτησή της στο Telegram. «Συλλυπητήρια σε όλους όσοι γνώριζαν τον εξαιρετικό πολεμικό ανταποκριτή και τον φίλο μας Βλάντλεν Τατάρσκι», ανέφερε.

Τον περασμένο Αύγουστο, μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα σκότωσε την Darya Dugina, δημοσιογράφο και εξέχοντα υποστηρικτή του ρωσικού στρατού. Ήταν κόρη του υπερεθνικιστή φιλόσοφου Αλεξάντερ Ντούγκιν, στενού συμμάχου του κ. Πούτιν.

Με πληροφορίες ΑFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ρώσος blogger φαν του Mad Vlad ανατινάχτηκε σε καφετέρια που ανήκε παλιά στον Πριγκόζιν της Wagner: Η βόμβα κρυμμένο σε κουτί-δώρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: