Ρώσος blogger φαν του Mad Vlad ανατινάχτηκε σε καφετέρια που ανήκε παλιά στον Πριγκόζιν της Wagner: Η βόμβα κρυμμένο σε κουτί-δώρο [video]

Λήψη από την σκηνή της έκρηξης στο καφέ «Street bar» στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, 02 Απριλίου 2023. EPA, ANATOLY MALTSEV




Έκρηξη σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης σκότωσε τον εξέχοντα Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας στο Street Food Bar No 1.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια έκρηξη και τραυματίες στο δρόμο. Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για την έκρηξη.

Ο Vladlen Tatarsky (πραγματικό όνομα Maxim Fomin) ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ήταν προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε το καφέ όταν εξερράγη η βόμβα.

Είχε αναφερθεί από την πρώτη γραμμή της Ουκρανίας και κέρδισε ιδιαίτερη φήμη πέρυσι αφού δημοσίευσε ένα βίντεο που γυρίστηκε μέσα στο Κρεμλίνο στο οποίο έλεγε “Θα νικήσουμε τους πάντες, θα τους σκοτώσουμε όλους, θα τους ληστέψουμε όλους όσο χρειαστεί. Όπως μας αρέσει”.

Αφορμή γι’ αυτό ήταν μια τελετή στο Κρεμλίνο που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κήρυξε την προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων μερικώς κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας. Αυτή η αρπαγή γης καταδικάστηκε διεθνώς. Η Αγία Πετρούπολη είναι η πόλη καταγωγής του Προέδρου Πούτιν, όπου αναδείχθηκε για πρώτη φορά.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφεραν ότι μια βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα άγαλμα που είχε δοθεί στον Τατάρσκι σε ένα κουτί ως δώρο.

Το καφέ που στοχοποιήθηκε την Κυριακή ανήκε στο παρελθόν στον Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής της διαβόητης ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner, αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Αγίας Πετρούπολης Fontanka. Οι ακόλουθοι του Tatarsky στο Telegram αριθμούν περισσότερους από 500.000. Αυτός και άλλοι στρατιωτικοί μπλόγκερ έχουν επικρίνει πτυχές της ρωσικής εκστρατείας στην Ουκρανία.

Μια ομάδα που ονομάζεται Cyber ​​Front Z, που αυτοαποκαλείται «τα στρατεύματα πληροφοριών της Ρωσίας» στο Telegram, είπε ότι είχε μισθώσει το καφέ για το βράδυ.
“Υπήρξε τρομοκρατική επίθεση. Λάβαμε ορισμένα μέτρα ασφαλείας, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετά”, ανέφερε η ανάρτησή της στο Telegram. «Συλλυπητήρια σε όλους όσοι γνώριζαν τον εξαιρετικό πολεμικό ανταποκριτή και τον φίλο μας Βλάντλεν Τατάρσκι», ανέφερε.

Τον περασμένο Αύγουστο, μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στη Μόσχα σκότωσε την Darya Dugina, δημοσιογράφο και εξέχοντα υποστηρικτή του ρωσικού στρατού. Ήταν κόρη του υπερεθνικιστή φιλόσοφου Αλεξάντερ Ντούγκιν, στενού συμμάχου του κ. Πούτιν.

Με πληροφορίες από BBC
Μόσχα, Ρωσία

“Πρωταπριλιάτικο αστείο” η Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας από τη Ρωσία καταγγέλλει ο Μπορέλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: