Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει το ΚΥΠΕ: Παίζει σημαντικότατο ρόλο στην κυπριακή δημοσιογραφία, δήλωσε

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε το Δ.Σ. του ΚΥΠΕ – τον Πρόεδρό του, Ιωσήφ Ιωσήφ και τα μέλη του Κατερίνα Μηλιώτη και Γιάννη Αντωνίου – καθώς και τον Αναπληρωτή Διευθυντή και Αρχισυντάκτη του Πρακτορείου, Γιώργο Χριστοδουλίδη. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει αυτόν τον ρόλο και θα αναμένει συγκεκριμένη πρόταση από το ΔΣ του Πρακτορείου σε σχέση με την υλοποίηση ανέγερσης οικήματός του σε γη είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δέχθηκε το μεσημέρι το ΔΣ του ΚΥΠΕ – τον Πρόεδρό του, Ιωσήφ Ιωσήφ και τα μέλη του Κατερίνα Μηλιώτη και Γιάννη Αντωνίου – καθώς και τον Αναπληρωτή Διευθυντή και Αρχισυντάκτη του Πρακτορείου, Γιώργο Χριστοδουλίδη.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Δόξα Κωμοδρόμου, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως:

«Πρώτα και πάνω από όλα να αναγνωρίσω τον σημαντικότατο ρόλο του ΚΥΠΕ. Γνωρίζω και από πρώτο χέρι, λόγω και της προηγούμενής μου εμπειρίας ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αλλά και ως Υπουργός Εξωτερικών. Πέραν αυτού όμως είναι κάτι που αναγνωρίζεται γενικότερα από την κυπριακή κοινωνία και εμείς, είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτό τον ρόλο, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στα θέματα με τα οποία το ΚΥΠΕ ασχολείται», ανέφερε.

Είπε πως συζήτησαν το θέμα της στέγασης του ΚΥΠΕ «και θα αναμένουμε από εσάς μια συγκεκριμένη πρόταση σε σχέση με την υλοποίηση ανέγερσης οικήματος του ΚΥΠΕ σε γη είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση».

«Πέραν του διαχρονικού ρόλου θα ήθελα (να αναφερθώ) ειδικότερα για το σημερινό Συμβούλιο, όλα αυτά που έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια, δύσκολα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη και την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά την ίδια στιγμή να αναγνωρίσω και τον πολύ σημαντικό ρόλο των λειτουργών, των δημοσιογράφων που εργάζονται στο ΚΥΠΕ, κάτι που επαναλαμβάνω, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, αναγνωρίζεται από το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας,» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ, Ιωσήφ Ιωσήφ, ανέφερε πως είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσουν για το τι κάνει και τι έκανε το ΚΥΠΕ καθώς και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τους δέχθηκε και κουβέντιασαν όλα τα θέματα του ΚΥΠΕ. «Είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση με τον κ. Χριστοδουλίδη. Κουβεντιάσαμε τις προτεραιότητες που έχει σήμερα το πρακτορείο. Δώσαμε ενημέρωση όσον αφορά το τι έγινε την προηγούμενη τριετία, που ήταν μια δύσκολη τριετία για το ΚΥΠΕ όπως και για όλους τους οργανισμούς, λόγω της πανδημίας και άλλων προβλημάτων που επισυνέβησαν διεθνώς», ανέφερε.

Επεσήμανε πως ο κ. Χριστοδουλίδης έδειξε μεγάλη κατανόηση στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το ΚΥΠΕ όσον αφορά τη στέγασή του. «Έχουμε λάβει κάποιες κατ’ αρχήν αποφάσεις. Θέλω και για αυτό να του εκφράσω τις ευχαριστίες μας», σημείωσε.

«Προχωρούμε με τη νέα περίοδο στην οποία το ΚΥΠΕ έχει αρκετά νέα σχέδια στην ατζέντα του και θα τα βάλουμε μπροστά με τη συνεργασία της κυβέρνησης και την καθοδήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Ιωσήφ.

Χρειάζεται να μάθουμε να σεβόμαστε την ιστορία του άλλου διαμηνύει ο Χριστοδουλίδης στον Τατάρ με αφορμή άθλιες δηλώσεις του κατοχικού ηγετίσκου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: