Νέο κόμμα ιδρύει ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης: Ξεκινά διάλογο με την κοινωνία, οριστική η διάσπαση της ΕΔΕΚ

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης δημιουργεί νέο κόμμα. Φωτογραφία από το Omega TV




Πιάνει δουλειά και ανοίγει διάλογο με την κοινωνία, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, σε μία προσπάθεια να διαφανούν οι προοπτικές δημιουργίας ενός νέου Σοσιαλιστικού Κινήματος «που θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συμμετοχικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Αντωνίου του Omega με τη σχετική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθούν τέσσερις παγκύπριες συγκεντρώσεις για διάλογο με την κοινωνία:

Λεμεσός: Παρασκευή 21 Απριλίου, στον Πολυχώρο ΠΑΣΥΔΥ

Λευκωσία: Πέμπτη 27 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα

Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστος: Παρασκευή 28 Απριλίου, στο Alexander College

Πάφος: Παρασκευή 12 Μαΐου, στην Παλιά Ηλεκτρική

Όπως το OMEGAlive σας είχε ενημερώσει πρόκειται για μία προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες. Ήδη έχουν γίνει κάποιες συναντήσεις μεταξύ των ατόμων που έλαβαν την πρωτοβουλία, όπως ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, Γιώργος Βαρνάβα, Κωστής Ευσταθίου, Γιάννης Πιερίδης και Μιχάλης Τερέπεης.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες του OMEGAlive, ο Γιώργος Βαρνάβα για την ώρα εστιάζει στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προτεραιότητά του είναι «να διορθωθούν τα κακώς έχοντα για να παραμείνει εντός ΕΔΕΚ».

«Ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να ενταχθεί σε ένα νέο κόμμα που θα είναι η αντι – ΕΔΕΚ», αναφέρουν άτομα στο στενό περιβάλλον του κ. Βαρνάβα.

Τα πρόσωπα που αποτελούν τους «μπροστάρηδες» για τη δημιουργία νέου κόμματος, προέρχονται από το χώρο της ΕΔΕΚ, ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες, έγινε προσπάθεια να προσεγγιστούν στο νέο κόμμα, πρόσωπα ή σύνολα τα οποία ανήκουν και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Έγιναν μάλιστα κάποιες άτυπες και ανεπίσημες επαφές με πρόσωπα που ανήκουν στο Κίνημα Αλληλεγγύη, στο Κόμμα των Κυνηγών καθώς και το Σύνδεσμο Κατόχων Αξιογράφων.

Για την ώρα δε φαίνεται σοβαρή προοπτική ένταξης ή συμμετοχής των εν λόγω συνόλων στην προσπάθεια για δημιουργία νέου κόμματος, αφού κάποιοι εξ αυτών δεν έμειναν ικανοποιημένοι με όσα άκουσαν ενώ άλλοι υπέδειξαν ότι θα είναι φρονιμότερο να αναμένουν την εξέλιξη του νέου πολιτικού συνόλου για να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα και ακολούθως να αποφασίσουν.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη μετά βεβαιότητας θα παραμείνει εκτός της νέας προσπάθειας, αφού όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, θα γίνει προσπάθεια ανασυγκρότησης του Κινήματος. Το εκλογικό συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 23 Απριλίου έχει πάρει αναβολή λόγω υποχρεώσεων της Ελένης Θεοχάρους στο εξωτερικό και πλέον έχει καθοριστεί να πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου, όπου και θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία και ακολούθως θα τροχοδρομηθεί το καταστατικό συνέδριο του κόμματος.

Χρειάζεται να μάθουμε να σεβόμαστε την ιστορία του άλλου διαμηνύει ο Χριστοδουλίδης στον Τατάρ με αφορμή άθλιες δηλώσεις του κατοχικού ηγετίσκου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: