Νέα κόλπα στον twitter: Ο Ελον Μασκ κάνει τον μέγα κριτή και ανοίγει πόλεμο με μεγάλα διεθνή ΜΜΕ -Στοχεύει σε θεωρούμενα προοδευτικά μέσα

FILE PHOTO A file photo showing the BBC’s well known logo on the glass doors of one of their studios in central London EPA/ANDY RAIN *** Local Caption *** 02789635




Οι χαρακτηρισμοί που έδωσε το Twitter σε ορισμένους επίσημους λογαριασμούς βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας διαμάχης. Αφού τους αποδόθηκε η ετικέτα “μέσα  χρηματοδοτούμενα από το κράτος” στο κοινωνικό δίκτυο, το BBC εξέφρασε την απογοήτευσή του.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός όμιλος λέει ότι αντιτίθεται σε αυτήν την ετικέτα, ισχυριζόμενος ότι επικοινώνησε με το Twitter για να επιλύσει αυτό το πρόβλημα «το συντομότερο δυνατό».

«Το BBC είναι, και ήταν πάντα, ανεξάρτητο. Χρηματοδοτούμαστε από το βρετανικό κοινό μέσω του τέλους άδειας», δήλωσε ο διάσημος όμιλος μέσων ενημέρωσης. Σε απάντηση, ο ιδιότροπος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, είπε σε ένα email στο BBC ότι «οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να έχουν αυτογνωσία και να μην ισχυρίζονται ψευδώς την πλήρη απουσία μεροληψίας». Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ακολουθεί τον λογαριασμό του BBC στο Twitter, για τον οποίο λέει ότι είναι «από τους λιγότερο προκατειλημμένους».

Ένα άλλο σημαντικό μέσο, ​​το αμερικανικό δημόσιο ραδιόφωνο NPR, διαμαρτυρήθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα για τον χαρακτηρισμό του στο Twitter ως “κρατικό ΜΜΕ”, το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται για μέσα που ανήκουν στην Κινέζικη ή στη Ρώσικη κυβέρνηση. Το κοινωνικό δίκτυο τελικά μετονόμασε αθόρυβα το ραδιόφωνο το Σαββατοκύριακο ως «μέσο που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση» – όπως το BBC.

Απεργία tweet του NPR

Ωστόσο, το δημόσιο ραδιόφωνο δεν είχε ακόμη αρχίσει να κάνει tweet τη Δευτέρα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ετικέτας «κρατικά μέσα ενημέρωσης», το NPR αποφάσισε να σταματήσει να μοιράζεται τα άρθρα του στο Twitter την Τετάρτη, την επομένη της απόφασης του κοινωνικού δικτύου. Ο διευθύνων σύμβουλος του ραδιοφώνου Τζον Λάνσινγκ δήλωσε ότι η απόφαση του Twitter ήταν «απαράδεκτη».

Στον λογαριασμό του, ο οποίος έχει περισσότερους από 8,8 εκατομμύρια συνδρομητές, το NPR είχε προσθέσει την αναφορά στα «ανεξάρτητα» μέσα ενημέρωσης και κάλεσε τους ακροατές του να ψάξουν “όπου μπορείτε για να συγκρίνετε τις πληροφορίες». Το NPR είπε ότι χρηματοδοτήθηκε κυρίως από διαφημίσεις, χορηγίες και συνεισφορές ακροατών, με ένα μικρό ποσό από ομοσπονδιακές πηγές. Οι άλλοι ραδιοφωνικοί λογαριασμοί (για παράδειγμα που καλύπτουν πολιτικές ή μουσικές ειδήσεις) δεν είχαν λάβει αυτήν την αναφορά από το Twitter και συνέχισαν να κάνουν tweet.

Αυτά τα επεισόδια έρχονται λίγες μέρες αφότου το Twitter αφαίρεσε τους New York Times από την επίσημη πιστοποίηση του λογαριασμού του, με τον Elon Musk να κατηγορεί τη μεγάλη εφημερίδα, που θεωρείται μάλλον προοδευτική, για «προπαγάνδα». Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, επίσης αφεντικό της Tesla, δείχνει πρόθυμα περιφρόνηση για τα μέσα ενημέρωσης. Τον τελευταίο καιρό, ερωτήσεις από τον Τύπο προς την υπηρεσία επικοινωνίας του Twitter επιστρέφονται με αυτόματο e-mail, ένα emoticon σε σχήμα σβουνιάς.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Η «άβολη επανένωση» της Κέιτ Μίντλεντον με Χάρι και Μέγκαν μετά το θάνατο της Ελισάβετ: Φως στα παρασκήνια από ένα νέο βιβλίο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: