«Καλησπέρα σας, είμαι η Fedha» – Η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων που δουλεύει… με τεχνητή νοημοσύνη στο Κουβέιτ [videos]

Η Fedha, η πρώτη “εικονική τηλεπαρουσιάστρια” στο Κουβέιτ. Screenshot via YouTube/WION




Ένα μέσο ενημέρωσης του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι δημιούργησε εικονικό παρουσιαστή ειδήσεων χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Η «Fedha» έκανε το ντεμπούτο της στον λογαριασμό Twitter των Kuwait News, θυγατρικής των Kuwait Times.

Εμφανίζεται ως εικόνα μιας γυναίκας με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, που φορά μαύρο σακάκι και λευκό μπλουζάκι.

Ο Abdullah Boftain, αρχισυντάκτης του Kuwait News, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η κίνηση αυτή του ειδησεογραφικού ομίλου δοκίμασε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να προσφέρει «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο».

“Είμαι ο Fedha, ο πρώτος παρουσιαστής στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Τι είδους ειδήσεις προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας”, είπε η “εικονική”  παρουσιάστρια στα αραβικά .

Ο Boftain είπε ότι η Fedha μπορεί να αποκτήσει κουβειτιανή προφορά και να διαβάζει διαδικτυακά δελτία ειδήσεων.

“Το Fedha είναι ένα δημοφιλές, παλιό όνομα του Κουβέιτ που αναφέρεται στο ασήμι, το μέταλλο. Πάντα φανταζόμαστε τα ρομπότ να έχουν ασημί και μεταλλικό χρώμα, γι’ αυτό συνδυάσαμε τα δύο”, είπε.

Τα ξανθά μαλλιά και τα ανοιχτόχρωμα μάτια της παρουσιάστριας αντικατοπτρίζουν τον ποικίλο πληθυσμό των Κουβέιτιανών και των ομογενών της χώρας, πρόσθεσε .

Το Κουβέιτ δεν είναι η πρώτη χώρα που παρουσιάζει παρουσιαστή ειδήσεων που δημιουργείται από AI:

Το 2018, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας αποκάλυψε τον δικό του εικονικό αναγνώστη ειδήσεων με ένα αυστηρό κοστούμι και μια κάπως ρομποτική φωνή.

Μια έκθεση τον περασμένο μήνα από την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει το ισοδύναμο 300 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης .

Η έκθεση σημειώνει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να αναλάβει το ένα τέταρτο των εργασιακών καθηκόντων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά ότι μπορεί επίσης να σημαίνει νέες θέσεις εργασίας και έκρηξη παραγωγικότητας.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: