Η πατρίδα υπεράνω ή το κόμμα τζαι τα μμάθκια σας (και τα μάτια σας); Μέγα ζητούμενο οι επόμενες εκλογές ή οι επόμενες γενιές;

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από προεκλογική εκδήλωση του προέδρου του τέως ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Είναι ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών. Φωτογραφία via Facebook, (Αβέρωφ Νεοφύτου – Averof Neofytou)




Του ΞΕΝΗ Χ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ*

Πράματα και θάματα κοσμούν τις τελευταίες εβδομάδες το κυνήγι θησαυρού  στο οποίο  επιδίδονται με πρωτοφανή ζήλο στελέχη του ΔΗΣΥ στην αγωνιώδη προσπάθεια τους  να εξασφαλίσουν μιά  χρυσοφόρα θέση  στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του κόμματος.

Στελέχη νέας  αλλά και παλιάς κοπής,  με πολύκροτα συνθήματα και ξύλινη γλώσσα επιδιώκουν μετά μανίας  να κερδίσουν τον σταυρό  προτίμησης, αγνοώντας ασύγγνωστα  πως με τη φαιδρή στάση τους  στις  προεδρικές εκλογές, αποποιήθηκαν τις βαρύτατες ευθύνες τους φορτώνονταςτης τις διαχρονικές τους αμαρτίες  στις πλάτες των κομματικών μελών.

Για του λόγου το αληθές, αναφέρομαι καταρχήν  σε “εντυπωσιακό”  σύνθημα  πρωτοκλασάτου ηγετίσκου της  περίφημης “κασουλιδικής σχολής” το οποίο κυριαρχεί στον  κόσμο των μέσων κοινωνικής διχτύωσης: Υπεύθυνα, για τον ΜΕΓΑΛΟ, ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.

Με την πρώτη ματιά στο εν λόγω σύνθημα, διερωτήθηκα: Πόση αφέλεια Θεέ μου! Πως είναι δυνατόν, πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής και μεγαλοφιλόδοξοι μελλοντικοί ηγέτες της χώρας να επιτρέπουν στο ισχυρότερο  κόμμα να γίνει μικρό, ΜΗ Σοβαρό και ΜΗ Αυθεντικό;

  • Και γιατί κύριε τάδε, μετατρέψατε τον ORIGINAL [αυθεντικό] Συναγερμό, σε κόμμα μαϊμού. Τις πταίει, η  αλαζονεία των στελεχών ή  η μέθη της εξουσίας; Φυσικά, η ερώτηση δεν απευθύνεται μόνο σε σένα αλλά  και σε όλους τους όμοιους σου οι οποίοι συναποτελούν σήμερα τη  πλειοψηφία στην ηγετική πυραμίδα του πάλαι ποτέ μεγάλου και τιμημένου Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αλήθεια, πως τα καταφέρατε όλοι μαζί  αλλά και ο καθένας ξεχωριστά,  μέσα σε μιά δεκαετία να μετατρέψετε σε ρεντίκολο  ένα  υπερήφανο κόμμα που κτίσθηκε με  πολύχρονες θυσίες και κόπους τίμιων πατριωτών;

Πιστεύω πραγματικά πως το κατόρθωμα σας ισοδυναμεί με σύγχρονο θαύμα το οποίο μόνο πολιτικοί μάγοι και επιδέξιοι κομματικοί ταχυδακτυλουργοί  μπορούν να πραγματοποιήσουν. Γιαυτό,  πρέπει να γίνουν ενέργειες για να καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες,  φιγουράροντας δίπλα στο πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ.

Ένα αλλο σύνθημα, επίδοξου κομματικού δελφίνου αναφέρει: Δύναμη Ενότητας και Αξιοπιστίας. Ενότητας; Αξιοπιστίας; Μα είστε σοβαροί; Κύριε ελέησον! Υπάρχουν στο κομματικό γλωσσάρι σας τόσο ιερές λέξεις και εμεις οι αφελείς δεν το ξέρουμε;

Ένα τρίτο  σύνθημα  υψηλόβαθμου κυβερνητικου στελέχους  στην απελθούσα κυβέρνηση επισημαίνει:  Να είναι πρωταγωνιστής ο ΔΗΣΥ. Μεγάλη κουβέντα.  Απ΄ τα ψηλά στα χαμηλά και απ τα πολλά στα λίγα, που λέει και το τραγούδι του Νταλάρα.

Καλύτερα, όμως, ας  μείνουμε ως εδώ από απόψεως  συνθημάτων στη συναγερμική αρένα, γιατί αν ασχοληθούμε με τα λεγόμενα και τα συμφραζόμενα του δίδυμου της  ηγετικής ιεραρχίας , θα τρελλαθούμε.  Ή τουλάχιστον θα αναγκαστούμε να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών για το τις πταίει για τη σημερινή κατάντια του κόμματος και της  χώρας.

Έχοντας αυτά κατά νου,  φρονούμε πως η συνέχεια  θα είναι είναι τρομακτική για τον τόπο,   εκτός και αν υπάρξουν  σύντομα ρηξικέλευθες πολιτικές για  εξάρθρωση της  μαφιόζικης κομματοκρατίας προκειμένου να προλάβουμε τη  συντελούμενη κατάρρευση  του αξιακού μας συστήματος.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι, τονίζουμε  πως για τη σημερινη θλιβερή κατάσταση της χώρας φταίνε όλοι όσοι κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν τον τόπο. Ωστόσο, το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης ανήκει στη διακυβέρνηση της τελευταίας 15ετίας.

Αυτή την ώρα,  η μεγάλη έγνοια δεν είναι,  ποιοι θα επιτύχουν ή θα αποτύχουν να εκλεγούν στην ηγεσία του ΔΗΣΥ αλλά κατά πόσο θα υπάρξει σαρωτική εξυγίανση του κομματικού συστήματος που πλέει στους στάβλους του αυγεία.

Σε τούτη τη κομβική συγκυρία, μέγα στοίχημα για την Κύπρο και τον λαό της είναι κατά πόσον θα απαλλαγούμε ή όχι από την ολιγαρχική δεσποτεία και την  αδίστακτη κομματοκρατία που έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό του δημοκρατικού πολιτεύματος με πρώτο θύμα τη Δικαιοσύνη.

Κράτος χωρίς δικαιοσύνη δεν είναι κράτος έλεγε, ο άγιος της Πολιτικής, Ιωάννης Καποδίστριας, τονίζοντας  πως το κράτος πρέπει να καθοδηγεί τους πολίτες του προς το καλό, να  πατάσσει τη ληστεία και κάθε μορφής αδικία και σε καμμιά περίπτωση να μην καθίσταται υποχείριο των τζακιών και των πλουσίων.

Δυστυχώς, στη σημερινη Κύπρο, τα πράγματα στο εσωτερικό μέτωπο είναι τραγικά.  Αν δεν  προχωρήσει  πάραυτα  η  διαδικασία επανίδρυσης του κράτους και η αναστήλωση των θεσμών, εξακολουθώντας να ζούμε με συνθήματα, παρασυνθήματα, προκελογικά πυροτεχνήματα και κίβδηλα οράματα μωροφιλόδοξων ηγετών, το αύριο  θα φαντάζει μαύρο κι άραχνο.

  • Πελώριες  οι ευθύνες του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, τεράστιες οι ευθύνες των ηγεσιών των  δύο μεγαλύτερων κομμάτων που ανερυθρίαστα πρόταξαν παραφύση συμμαχία για να νοθεύσουν την ελεύθερη βούληση του λαού.
  • Μεγάλες οι ευθύνες και των μικρών κομμάτων που αν  πραγματικά θέλουν, μπορούν να  εντείνουν την προσπάθεια για να φυσήξει  δυνατότερος και καθαρότερος  αέρας στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Ασφαλώς,  ευθύνες ουσιώδους σημασίας έχουν και οι πολίτες οι οποίοι καλούνται σε ενεργότερη συμμετοχή στα κοινά, αξιώνοντας επιτακτικά διαφάνεια αξιοκρατία και ισοπολιτεία  για  οικοδόμηση  κράτους δικαίου.

Κοντολογίς, η ευθύνη  ανήκει σε όλους μας καθώς καλούμαστε να αποφασίσουμε ύστερα απο 62 χρόνια πολιτικής πειρατείας,  κατά πόσο θα απαλλαγούμε από το ολέθριο “το κόμμα τζα τα μμάθκια μας”, εισερχόμενοι θριαμαβευτικά  στον αστερισμό της γλυκειάς πραγματικότητας που θέλει την πατρίδα υπεράνω.

*δημοσιογράφος, Λευκωσία 20/04/2023

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η προδοτική χούντα των Αθηνών, οι ΗΠΑ, η Τουρκία με τη σημαδεμένη τράπουλα: Κατάστρεψαν την Κύπρο στη βάση σχεδίου…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: