Η “Ομάδα …Όνειρο” των Ελλήνων ευρωβουλευτών είναι για κλάματα: Έξι εξ αυτών έχουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη

FILE PHOTO : :Ευρωβουλευτες εν ολομελεία ψηφίζουν, στο Στρασβούργο. EPA, JULIEN WARNAND




To δημοσίευμα του Εuractiv (κείμενο Sarantis Michalopoulos) αναφέρει ότι η πολιτική συζήτηση στην Αθήνα έχει επικεντρωθεί για πρώτη φορά, περισσότερο στις Βρυξέλλες παρά στην εσωτερική πολιτική.

Δυστυχώς, το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών για τις Βρυξέλλες οφείλεται στο ότι από τους 21 βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), οι έξι έχουν εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις που δεν σχετίζονται με τις αποστολές τους στη βελγική πρωτεύουσα.

Καταγράφονται οι υποθέσεις που αφορούν τους Γιάννη Λαγό, Eύα Καϊλή, Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτή (ΕΛΚ) που δεν κατονομάζεται και κατηγορήθηκε επίσης για «περικοπές» από το μισθό βοηθού του, Αλέξη Γεωργούλη, Γιώργο Κύρτσο.

Παρά το τεκμήριο αθωότητας η τοξικότητα της πολιτικής συζήτησης εξαιτίας αυτών των περιστατικών πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικές λύσεις.

Επιπλέον, όταν πρόκειται για τις λίστες υποψηφίων ευρωβουλευτών η κριτική στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι αυστηρή και μακροχρόνια.

  • Είναι καιρός να μη συνεχιστεί η λογική να στέλνουμε στις Βρυξέλλες εκείνους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολιτικό πρόβλημα στην εσωτερική πολιτική ή μη πολιτικούς που, χάρη στη φήμη τους, θα μπορούσαν να προσελκύσουν απροσδόκητες ψήφους.

Για μια φορά, πρέπει να γίνει μια συζήτηση στην Αθήνα για αυτό το θέμα, με μια διακομματική επιτροπή που θα εξετάζει τα βιογραφικά, τις ικανότητες και τα διαπιστευτήρια των υποψηφίων σύμφωνα με τις αξίες της ΕΕ.

Μόνο τα «καλύτερα» βιογραφικά πρέπει να εκπροσωπούν την Ελλάδα, όπως κάθε χώρα της ΕΕ. Αυτός είναι ο δρόμος για ένα ποιοτικό κοινοβούλιο της ΕΕ – και ένας λόγος για ψήφο.

Αν δεν το κάνουμε αυτό, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε ηθική παρακμή: ένα κοινοβούλιο της ΕΕ που ακυρώνει ψηφίσματα για το κράτος δικαίου λόγω κυβερνητικής πίεσης ή καλύπτει εθνικά σκάνδαλα για να αποφύγει την αντιπαράθεση με εθνικά κόμματα και αντιπροσωπείες.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν ευρωβουλευτές – Έλληνες και άλλοι – που κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια, αγωνίζονται για την Ευρώπη και δηλώνουν τους λομπίστες που συναντούν. Τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει επίσης να παίξουν ρόλο στην ανάδειξη της δουλειάς τους. Η διατήρηση των αξιών της ΕΕ πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα και μόνο τότε θα μπορούμε να τις εξάγουμε εκτός της Ένωσης.

ΠΗΓΗ: Εuractiv – κείμενο Sarantis Michalopoulos – The Brief — The ‘dream team’ of Greek MEPs

Επιστροφή στις προκλήσεις: Αυτά είπε με ακρίβεια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Ελλάδα και την Κύπρο στο τελευταίο παραλήρημά του…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: