Η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν φαίνεται ότι αποφάσισε να ενισχύσει στρατιωτικά την Ελλάδα: F-35, C-130 και κονδύλια;

epa10595051 US President Joe Biden waves during a ‘Take Your Child To Work Day, on the South Lawn of the White House in Washington, DC, USA, 27 April 2023. EPA, Bonnie Cash, POOL




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Ρεπορτάζ Hellas Journal

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι στο τελικό στάδιο των αποφάσεων για τη στρατιωτική υποστήριξη της Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυσή της για να επιτελεί ακόμα καλύτερα τα συμμαχικά της καθήκοντα στο ΝΑΤΟ.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες, αν και στο Κογκρέσο θεωρούν δεδομένο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραχωρήσουν στην Ελλάδα δωρεάν δύο μεταγωγικά C-130 και άλλα δύο θα αγοραστούν καινούρια από την Αθήνα.

Επίσης, μετά από προσπάθειες του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος έδειξε ξανά χθες την αγάπη του για την Ελλάδα μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, θα εγκριθεί επίσημα το ελληνικό αίτημα για την απποκτηση των μαχητικών F-35.

Το γραφείο του γερουσιαστή αναμένει ακόμα μία υπογραφή, αυτή του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζιμ Ρις, ο οποίος έχει σχεδόν συμφωνήσει για την ανάγκη ενίσχυσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απ’ εκεί και πέρα έχει εγκριθεί η οικονομική ενίσχυση της Πολωνίας και της Ελλάδας με ένα ποσό της τάξης των οκτώ δισεκατομμυρίων, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αμερικανικού πολεμικού υλικού. Από το ποσό αυτό η Ελλάδα δικαιούται περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ενδέχεται να υπάρξει και αίτημα για την ανταλλαγή του ρωσικού συστήματος S-300 με τους αμερικανικούς Πάτριοτ.

Περισσότερα θα δημοσιεύσουμε στις 7.03 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής

Στο ύστατο αυτό σημείο έχει φτάσει η Αμερική; Να ξαναδεί τον «πόλεμο λάσπης» μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν; Ή θα μας εκπλήξει η υπερδύναμη;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: