Οι επίλεκτοι Ελληνες της Αμερικής: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Έντι Μανάτου στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη

Τον κ. Έντι Μανάτο (Κ) προλόγισε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου (Δ), και ο γιος του και συνέταιρος της «Manatos & Manatos», Μάικ Μανάτος (Mike Manatos) (Α), οι οποίοι μίλησαν με τη σειρά τους για την προσφορά του και το γενικότερο πνεύμα του βιβλίου. Φωτογραφία Χριστόδουλος Αθανασάτος, Εθνικός Κήρυκας




Του Χριστόδουλου Αθανασάτου, Εθνικός Κήρυκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη διαχρονική υπερηφάνειά του για την ελληνική καταγωγή του, όπως επίσης και για την επιρροή των Ελλήνων στην αμερικανική κοινωνία, εξέφρασε ο πρόεδρος της «Manatos & Manatos», Ανδρέας (Έντυ) Μανάτος (Andy Manatos), κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Τίτλος του βιβλίου είναι «Οι ξεχωριστοί Ελληνες: Τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους και η φιλοσοφία για την ζωή από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα» («The Extraordinary Greek People: Their Remarkable Achievements and Philosophy for Living from Ancient Times to Today»), και περιλαμβάνει έναν ύμνο στον Ελληνισμό, μέσω μιας καταγραφής για σημαντικές ιστορίες Ελλήνων, όχι μόνο από τη χρυσή εποχή της Ελλάδας, αλλά και από τα νεότερα χρόνια.

Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται άρθρα από επίλεκτους Ελληνες της Αμερικής, όπου πραγματεύονται και αναλύουν τη σημασία και τα συναισθήματα για τον Ελληνισμό και όσα πρεσβεύει, μέσα από τη δική τους σκοπιά.

Ειδικότερα, πρόκειται κατά σειρά για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, την πρώην δήμαρχο Σαν Φρανσίσκο, Αρτ Αγνος (Art Agnos), την Γραμματέα της «Ηγεσίας των 100», Μαρία Ολγουιν (Maria Allwin), τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των Μπάλτιμορ Οριολς (Baltimore Orioles), Τζον Ανγκελο (John Angelos), τον ανταποκριτή των «New York Times» στον Λευκό Οίκο -και συγγραφέα- Πίτερ Μπέικερ (Peter Baker), τον πρόεδρο της Εθνικής Ελληνικής Κοινότητας (National Hellenic Society) Ντρέικ Μπεχράκη (Drake G. Behrakis),

ΕΠΙΣΗΣ: Την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Cumberland Farms, Λίλυ Χασιώτη – Μπέντα (Lily Haseotis – Bentas), τον ομοσπονδιακό βουλευτή Κωνσταντίνο Μπιλιράκη (Gus M. Bilirakis), τον δικαστή και αναπληρωτή επικεφαλής του Τάγματος Αγίου Ανδρέα, Θεόδωρο Μποζονέλη (Theodore M. Bozonelis), την πρόεδρο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου (American University) Σύλβια Μάθιους – Μπάργουελ (Sylvia Mathews Burwell).

ΑΚΟΜΑ: Τον επικεφαλής της Calamos Investments, Τζον Κάλαμος (John P. Calamos Sr.), τον πρόεδρο της Red Apple Group, Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis), τον διευθύνοντα σύμβουλο της American Network Solutions και πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριδας, Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist) και τον σύμβουλο έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνη Η. Διαματάρη.

Τον κ. Μανάτο προλόγισε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, και ο γιος του και συνέταιρος της «Manatos & Manatos», Μάικ Μανάτος (Mike Manatos), οι οποίοι μίλησαν με τη σειρά τους για την προσφορά του και το γενικότερο πνεύμα του βιβλίου.

«Είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή που φιλοξενούμε σήμερα τον Αντυ Μανάτο, με αυτήν την τόσο μεγάλη ιστορία των 4 γενεών και πλέον στην Αμερική. Είναι η επιτομή, αν θέλετε, του αμερικανικού ονείρου, ανθρώπων που ήρθαν για ένα καλύτερο αύριο για τους εαυτούς και τις οικογένειές τους και τα κατάφεραν υπό αντίξοες συνθήκες. Για αυτό όχι μόνο πρέπει να είμαστε περήφανοι, αλλά δημιουργεί και ένα ειδικό χρέος σε εμάς, τις νεότερες γενιές, αυτό να το προστατεύσουμε, να το διαφυλάξουμε και να το μεταλαμπαδεύσουμε», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, ενώ ο Μάικ Μανάτος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεισέφεραν, τόνισε ότι το «Ιδρυμα του ΟΧΙ» (Washington Oxi Day Foundation) δεν σκοπεύει στο κέρδος από τις πωλήσεις του βιβλίου, κάνοντάς το διαθέσιμο σε τιμή κόστους.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Έντυ Μανάτος αναφέρθηκε στη μεγάλη επιρροή που είχε ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική Παιδεία ακόμη και στους ιδρυτές των ΗΠΑ, ενώ υπενθύμισε και τα αδιαμφισβήτητα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, εστιάζοντας στο γεγονός πως, ήδη από τη δεύτερη γενιά μετά τους μετανάστες, το μορφωτικό επίπεδο των νεότερων Ελληνοαμερικανών είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόξενος, Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Τζον Κατσιματίδης, ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ο αντιπρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Τάσος Ζαμπάς, η ανώτατη σύμβουλος της ALMA Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου, η εκδότρια της «The National Herald», Βανέσσα Διαματάρη, ο πρόεδρος του Ιδρύματος GAEPIS, Στέλιος Τακετζής, ο πρόεδρος της Capital Link, Νικόλας Μπορνόζης και άλλα γνωστά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Άλλο Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλο Ελπιδοφόρος: Δεν αντέχει… Πήγε τρέχοντας πάλι να ευλογήσει τα “διπλωματικά” όπλα των Τούρκων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: