Η Chevron αναζητεί φυσικό αέριο στις ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου: Ψάχνει γεωτρύπανο για έρευνες και στο τεμάχιο “Αφροδίτη”

epa09794330 Chevron CEO Michael Wirth is interviewed while visiting the New York Stock Exchange in New York, New York, USA. EPA, JUSTIN LANE




Γεωτρύπανο για να διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ αναζητεί η εταιρεία Chevron, αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

H αμερικανική εταιρεία ενέργειας, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο, επιδιώκει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στην περιοχή και την Ευρώπη.

Η Chevron, η οποία δραστηριοποιείται στις τρεις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, δημοσίευσε χθες διαγωνισμό μίσθωσης, αναζητώντας ένα γεωτρύπανο για το 2024, με δυνατότητα παράτασης για αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Εκπρόσωπος της Chevron, αν και αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τον διαγωνισμό, δήλωσε ότι η εταιρεία «παραμένει δεσμευμένη να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου και τους εταίρους μας στην περιοχή για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της Ανατολικής Μεσογείου».

«Η Ανατολική Μεσόγειος διαθέτει άφθονους ενεργειακούς πόρους και το δυναμικό να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», ανέφερε περαιτέρω.

Όπως σημειώνεται, η Chevron θέλει να επιταχύνει την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στα νοτιοανατολικά της Κύπρου – εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (tcf) φυσικού αερίου.

Επίσης, διαχειρίζεται το γιγαντιαίο κοίτασμα «Λεβιάθαν», στα ανοιχτά του Ισραήλ, το οποίο παράγει 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως, τα οποία προμηθεύονται το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

Στην Αίγυπτο, η Chevron και η Eni ανακάλυψαν ποσότητες φυσικού αερίου στο οικόπεδο Nargis, το οποίο θέλουν να εξερευνήσουν περαιτέρω.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Σαν Ραμόν της Καλιφόρνιας, κατέστη σημαντικός παραγωγός φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020, με την εξαγορά της Noble Energy, ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: Πρακτορείο Reuters

Με 9 ρεκόρ η ελληνική ενεργειακή αγορά το 2022: Στροφή στην πράσινη ενέργεια και αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: