Fake News… Το ψευδοκράτος “χρεώνει” την κατάρρευση του Κραν Μοντανά στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη: Ενώ ευθύνεται απόλυτα ο Τσαβούσογλου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Αγίας Έδρας (Βατικανό) στην Κύπρο, Αρχιεπισκόπου Giovanni Pietro Dal Toso. Φωτογραφία ΓΤΠ, Σταύρος Ιωαννίδης, PIO




Τον ισχυρισμό ότι αποτελεί δήθεν φαρισαϊσμό η δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη ότι οι συνομιλίες για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό θα αρχίσουν από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα», προβάλλει σε νέα γραπτή δήλωση του το παράνομο ψευτο-«υπουργείο εξωτερικών» των κατεχομένων.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίμπρις Ποστασί» γράφει ότι το ψευδοκράτος χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «αρχιτέκτονα της κατάρρευσης της διαδικασίας στο Κραν Μοντάνα για επίτευξη ομοσπονδιακής λύσης».

Ως γνωστό, την απόλυτη ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών του Κραν Μοντανά φέρει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως αποκαλύφθηκε από τη δημοσίευση στον Φιλελεύθερο και την Hellas Journal των απόρρητων εγγράφων των Ηνωμένων Εθνών.

«Πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό του ο Ελληνοκύπριος ηγέτης» -όπως χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας-, αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση του ψευδοκράτους, η οποία εμπεριέχει επίσης τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι «η ελληνοκυπριακή εκκλησία εκπαιδεύει τους ιερείς της στα όπλα» και ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά ακολουθεί μια επιθετική πολιτική εξοπλισμών».

Σε μια άλλη τοποθέτηση, σύμφωνα με την «Κίμπρις», ο παράνομος ψευτο-«υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, επέκρινε τον Επικεφαλής του Γραφείου του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, Τουμάζο Τσελεπή για την απαράδεκτη δήλωση του ότι «αν δεν αποδεχτούμε την πολιτική ισότητα, δεν θα υπάρξει λύση».

«Δεν είναι αρκετή μόνο η πολιτική ισότητα. Οι συνομιλίες που έγιναν με στόχο την ομοσπονδία έμειναν στο παρελθόν», ισχυρίστηκε ακόμη ο ψευτο-«υπεξ».

“Η Ελλάδα φροντίζει τα νώτα της προσπαθώντας να εξασφαλίσει τον Κυπριακό Ελληνισμό”, δήλωσε ο Συρίγος: Δεν υπάρχει ρομάντζο, ούτε φλερτ Ελλάδας-Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: