Ενα μωρό που κλαίει δυνατά είναι υγιές: Στην Ιαπωνία αθλητές του σούμο προκαλούν τα κλάματα και τα μετράνε για να βγεί ο νικητής [video]

FILE PHOTO Babies born are held face-to-face by amateur sumo wrestlers during Nakizumo, a baby crying contest at Sensoji Temple at Asakusa in downtown Tokyo, Japan, The baby crying louder and earlier is declared as the winner. EPA/KIMIMASA MAYAMA




Δεκάδες  μωρά από την Ιαπωνία που φώναζαν αντιμετώπισαν ένα παραδοσιακό τελετουργικό «σούμο όπου κλαίνε» που πιστεύεται ότι φέρνει στα βρέφη καλή υγεία, το οποίο επέστρεψε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία.

Ζεύγη νηπίων που φορούσαν τελετουργικές ποδιές σούμο κρατήθηκαν από τους γονείς τους και αντιμετώπισαν το ένα το άλλο στο ρινγκ του σούμο στον ναό Sensoji στο Τόκιο το Σάββατο.

Το προσωπικό που φορούσε μάσκες δαίμονα «oni» προσπάθησε να κάνει τα μωρά να κλάψουν, με το πρώτο που φώναξε να ανακηρυχτεί νικητής από έναν διαιτητή του σούμο με μια περίτεχνη παραδοσιακή στολή κρατώντας μια ξύλινη βεντάλια που χρησιμοποιούσε για να σηματοδοτήσει τη νίκη.

«Μπορούμε να καταλάβουμε την κατάσταση της υγείας ενός μωρού ακούγοντας τον τρόπο που κλαίει. Σήμερα μπορεί να είναι νευρικό και να μην κλαίει τόσο πολύ, αλλά θέλω να το ακούσω να κλαίει υγιώς», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Hisae Watanabe, μητέρα ενός οκτώ μηνών.

Το «σούμο όπου κλαίνε» πραγματοποιείται σε ιερά και ναούς σε όλη τη χώρα, προς χαρά των γονέων και των θεατών.

Ο Shigemi Fuji, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού Asakusa που διοργάνωσε την εκδήλωση, είπε ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι τρομερό να κάνουν τα μωρά να κλαίνε.

«Αλλά στην Ιαπωνία, πιστεύουμε ότι τα μωρά που κλαίνε δυνατά μεγαλώνουν και υγιή. Αυτό το είδος εκδήλωσης λαμβάνει χώρα σε πολλά μέρη στην Ιαπωνία», είπε.

Συνολικά 64 μωρά συμμετείχαν στο τελετουργικό, σύμφωνα με τη διοργανώτρια.

Οι κανόνες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή – σε ορισμένα μέρη οι γονείς θέλουν οι απόγονοί τους να είναι αυτοί που θα κλάψουν πρώτοι, σε άλλα ο πρώτος που θα κλάψει είναι ο χαμένος.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

H τραγική ιστορία του Montevideo Maru: Τορπιλίστηκε το 1942 ενώ μετέφερε 1000 αιχμαλώτους των συμμάχων -Βρέθηκε πριν λίγες μέρες στις Φιλιππίνες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: