Eφοδος της αστυνομίας και σύλληψη σπείρας αρχαιοκαπήλων στο Ηράκλειο: Βρέθηκαν αντικείμενα αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ

File Photo: Περιπολικό αστυνομίας . Photo@amna_news [ΑΠΕ – ΜΠΕ]




Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στην περιοχή του Κρουσώνα του δήμου Μαλεβιζίου για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 5 άτομα και έχουν εντοπιστεί αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και λάρνακες, των οποίων η αξία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και είναι σε πλήρη εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα. Με τη συνδρομή μεγάλης αστυνομικής δύναμης από άλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ διεξάγονται κατ’ οίκον έρευνες.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, για την υπόθεση διεξάγονται έρευνες εδώ τουλάχιστον 4 μήνες και χθες το βράδυ, μετά τον εντοπισμού του χώρου, στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα αρχαία, δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν βρεθεί 7 λάρνακες και αρχαία αγγεία, των οποίων η αξία χαρακτηρίζεται μεγάλη. Θα ακολουθήσει εξέταση των ευρημάτων από αρχαιολόγους, ωστόσο, οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αξία που υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Μεγάλη “παραβατική εβδομάδα” – 23.000 κλήσεις έκοψε η Τροχαία σε όλη την Ελλάδα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: