Απόρρητα έγγραφα: Δυσπιστούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τα πιθανά κέρδη της ουκρανικής αντεπίθεσης

File photo: Ουκρανός στρατιώτης στα συντρίμμια βομβαρδισμένου σταθμού και αγωγού αερίου στο Ζιτομίρ, Ουκρανία. EPA/MIGUEL A. LOPES




Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζουν αμφιβολίες για την ουκρανική αντεπίθεση, από την οποία μπορεί να υπάρξουν μόνο «μικρά εδαφικά κέρδη» απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Washington Post.

Το κείμενο αυτό διέρρευσε πρόσφατα στο διαδίκτυο, μαζί με πολλά άλλα απόρρητα έγγραφα. Ένα από αυτά αναφερόταν γενικά στην κατάσταση που επικρατούσε στα μέτωπα της Ουκρανίας στις αρχές Μαρτίου, άλλα αναφέρονταν σε συγκεκριμένα μέτωπα, όπως αυτό της Μπαχμούτ, ή στις αντιαεροπορικές δυνάμεις του Κιέβου.

Φέτος την άνοιξη αναμένεται ευρέως ότι θα υπάρξει μια ουκρανική αντεπίθεση απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις. Η Ουκρανία διαβεβαιώνει ότι έχει εκπαιδεύσει μονάδες και συγκέντρωσε πυρομαχικά, προσπαθώντας αφενός να κάνει οικονομία στις δικές της δυνάμεις στο μέτωπο και παράλληλα να εξαντλήσει εκείνες των Ρώσων. Παρέλαβε επίσης άρματα μάχης και βλήματα μεγάλου βεληνεκούς από τους Δυτικούς συμμάχους της.

Ωστόσο, το απόρρητο έγγραφο που επικαλείται η Washington Post αναφέρει ότι «η συνεχιζόμενη ανεπάρκεια (των Ουκρανών) στην εκπαίδευση (του στρατού) και τα αποθέματα πυρομαχικών πιθανότατα θα δυσκολέψουν κάθε πρόοδο και θα επιδεινώσουν τις απώλειες κατά τη διάρκεια της επίθεσης».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ενας στους πέντε Αμερικανούς έχει κάποιον συγγενή που έχασε τη ζωή του από πυροβόλο όπλο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: