Αφίχθη το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και μεταφέρθηκε αμέσως με ειδικές πτήσεις σε όλη την Ελλάδα: Υποδοχή με μεγάλες τιμές [video]




Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγινε με αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το Άγιο Φως μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα ο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ μέσα σε ειδικό φανάρι.

Κατά την επιστροφή του στην Αθήνα με το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε τα εξής:

“Με αίσθημα σεβασμού και ταπεινοφροσύνης παρέλαβα το Άγιο και Ανέσπερο Φως από τα χέρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεοφίλου Γ’, εκπροσωπώντας και φέτος την Ελληνική Κυβέρνηση.

Μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, είχαμε την υψηλή τιμή να παραστούμε στην Τελετή Αφής στον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα συμμετέχοντας στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, από όπου θα διανεμηθεί σε όλες τις ιερές Μητροπόλεις ανά την Επικράτεια, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα.

Ας ευχηθούμε το Φως της Ανάστασης του Κυρίου να μας καθοδηγεί, να ενδυναμώνει την πίστη μας, να αναπτερώνει την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Ας ευχηθούμε το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου να φτάσει σε ολόκληρη την Οικουμένη.

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά με υγεία και προκοπή σε όλους!

Λίγα λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ έφθασε στην Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο Μακεδονία, η πτήση με το Άγιο Φως, λόγω καθυστέρησης που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» των Αθηνών. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, έφθασε στις 21.54.

Ακολούθησε τελετή και το παρέλαβε ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος εκπρόσωπος της μητρόπολης Κασσανδρείας. Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν εκπρόσωποι των υπολοίπων μητροπόλεων και ιερείς οι οποίοι και θα το διανέμουν σε κάθε εκκλησία σε όλη την επικράτεια.




Συγκεκριμένα αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air μετέφεραν το ‘Αγιο Φως σε 16 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας.”

Το πρόγραμμα των πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air για την μεταφορά του Άγιου Φωτός ανά την επικράτεια διαμορφώθηκε ως εξής:

Αθήνα – Αλεξανδρούπολη (Α3 146) – Αναχώρηση 20:05 – ‘Αφιξη 21:05

Αθήνα – Χανιά (A3 344) – Αναχώρηση 22:35 – ‘Αφιξη 23:25

Αθήνα – Σάμος (OA 3004) (έκτακτη) – Αναχώρηση 18:30 – ‘Αφιξη 19:30

Σάμος – Λάρισα (OA 3005) (έκτακτη) – Αναχώρηση 19:40 – ‘Αφιξη 20:55

Λάρισα – Λήμνος (OA 3006) (έκτακτη) – Αναχώρηση 21:05 – ‘Αφιξη 21:55

Αθήνα – Ιωάννινα (OA 3000) (έκτακτη) – Αναχώρηση 18:30 – ‘Αφιξη 19:45

Ιωάννινα – Κέρκυρα (OA 3001) (έκτακτη) – Αναχώρηση 19:55 – ‘Αφιξη 20:15

Κέρκυρα – Κεφαλονιά (OA 3002) (έκτακτη) – Αναχώρηση 20:25 – ‘Αφιξη 21:05

Η μεταλαμπάδευση του Φωτός σε διάφορα μέρη της Ελλάδας θα γίνει και με αεροσκάφη της SKY Express.

Το πρόγραμμα των δρομολογίων διαμορφώνεται ως εξής:

Αθήνα – Θεσσαλονίκη (GQ388) – Αναχώρηση 20:20 – ‘Αφιξη 21:15

Αθήνα – Ηράκλειο (GQ216) – Αναχώρηση 20:20 – ‘Αφιξη 21:10

Αθήνα – Ρόδος (GQ282) – Αναχώρηση 19:15 – ‘Αφιξη 20:15

Αθήνα – Κως (GQ224) – Αναχώρηση 20:45 – ‘Αφιξη 21:45

Αθήνα – Μύκονος (GQ234) – Αναχώρηση 20:35 – ‘Αφιξη 21:20

Αθήνα – Μυτιλήνη (GQ304) – Αναχώρηση 20:15 – ‘Αφιξη 21:20

Αθήνα – Σαντορίνη (GQ356) – Αναχώρηση 20:55 – ‘Αφιξη 21:50

Αθήνα – Χίος (GQ244) – Αναχώρηση 20:35 – ‘Αφιξη 21:25




Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Στην τελετή παρέστη η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Ο κ. Κατσανιώτης στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Έχω και φέτος την τιμή να παραλαμβάνω από τα χέρια Σας το Άγιο Φως και το προνόμιο να Το μεταφέρω, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα, στον ευσεβή λαό της Ελλάδας.

Με ταπεινοφροσύνη και βαθύ σεβασμό παρακολουθήσαμε, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία και τους χιλιάδες πιστούς, τη μοναδική αυτή στιγμή της Ορθοδοξίας, την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Για άλλη μία φορά, το Άγιο Φως γαληνεύει την ψυχή μας και ενδυναμώνει την πίστη μας με την ευλογία και την πνευματική Του δύναμη».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως:

«Η υψηλή αποστολή του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εκτείνεται ανά τους αιώνες, με τον διαρκή αγώνα του για τη διαφύλαξη της Ελληνικής και Ελληνορθοδόξου παρουσίας στην Αγία Γη να είναι αδιαμφισβήτητος.

Η Ελληνική Πολιτεία στέκεται πάντοτε δίπλα Σας, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη των Ιερών προσκυνημάτων της πίστης μας στους Αγίους Τόπους, και για την προάσπιση των δικαίων και δικαιωμάτων της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών, καθώς και του Προσκυνηματικού Καθεστώτος».

Έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως:

«Η Ορθοδοξία δεν είναι κουλτούρα, είναι το φως της αλήθειας. Είθε αυτό το φως, το φως που εξήλθε από τον Πανάγιο Τάφο, το φως της Ανάστασης του Χριστού να φέρει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της ελπίδας σε ολόκληρη την Οικουμένη».

Στην αποστολή για την τελετή αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετέχουν ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνόδου Ορθοδοξίας και τα μέλη της Συνόδου, Θανάσης Δαβάκης βουλευτής της ΝΔ και Γιάννης Σαρακιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπρόσθετα στην αποστολή ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, πρόεδρος της επιτροπής απόδημου ελληνισμού της Βουλής και ο εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου Θεόκλητος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.

Καταφθάνει στην Αθήνα το Άγιο Φως: Σε κλίμα κατάνυξης και ταπεινοφροσύνης και σεβασμού η τελετή της Αφής στα Ιεροσόλυμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: