Ξεκινά τον Αύγουστο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά με εβδομαδιαία δρομολόγια έως τα μέσα Σεπτεμβρίου

File Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ




Τα οφέλη από την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, θα αρχίσει να «γεύεται» από τον Αύγουστο και η Λάρνακα,η οποία έπειτα από πολλές προσπάθειες αλλά και οργιώδες παρασκήνιο, συμπεριλήφθηκε τελικά στο πρόγραμμα της ανάδοχου εταιρείας Scandro Holding Ltd.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από την Kition Ocean Port, τον Δήμο Λάρνακας, το ΕΒΕΛ και την ΕΤΑΠ, που διεκδικούσαν εδώ και πολύ καιρό μερίδιο από την ακτοπλοϊκή σύνδεση, που ξεκίνησε πέρσι από το λιμάνι Λεμεσού.

Το δρομολόγιο από τη Λάρνακα προς τον Πειραιά και το αντίστροφο θα αρχίσει αρχές Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε εβδομαδιαία βάση, με τις τιμές των εισιτηρίων να κινούνται στα ίδια επίπεδα με της Λεμεσού.

Ο προγραμματισμός της Scandro Holding Ltd είναι να διενεργήσει 14 συνεχόμενα δρομολόγια από το Λιμάνι Λεμεσού και τα υπόλοιπα οκτώ να γίνουν από το λιμάνι Λάρνακας.

Οι παράγοντες της Λάρνακας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αφού θεωρούν πολύ ευνοϊκό το γεγονός πως τα δρομολόγια ξεκινούν Αύγουστο, που είναι ο μήνας που επιλέγει για να ταξιδεύσει η πλειοψηφία των τουριστών, λόγω των καλοκαιρινών αδειών.

Τόσο η Kition Ocean Port που ανέλαβε πριν από περίπου ένα χρόνο, όσο και οι φορείς της πόλης επενδύουν σε αυτό το δρομολόγιο αφού θεωρούν πως θα δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στο λιμάνι Λάρνακας, ενώ οικονομικά οφέλη θ’ αποκομίσει και η πόλη από την άφιξη τουριστών από την Ελλάδα.

Για τη συμπερίληψη της Λάρνακας στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, προηγήθηκε μεγάλο παρασκήνιο που ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από δύο χρόνια.

Όταν είχε προκηρυχθεί ο διαγωνισμός από το υφυπουργείο Ναυτιλίας, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από το Δήμο Λάρνακας, το ΕΒΕΛ και την ΕΤΑΠ, που με κοινή ανακοίνωση τον Ιανουάριο του 2021 ανέφεραν πως περιλήφθηκαν όροι που ευνοούν την επιλογή του λιμανιού της Λεμεσού έναντι της Λάρνακας, αφού ως βασικό κριτήριο τέθηκε η απόσταση από τον Πειραιά.

Ο διαγωνισμός, είχε θεωρηθεί τότε «φωτογραφικός» και γι’ αυτό το λόγο οι αξιωματούχοι της πόλης με απανωτές παραστάσεις τους προς το υφυπουργείο Ναυτιλίας, κατάφεραν να επαναφέρουν στο κάδρο τη Λάρνακα.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», μέχρι και την υστάτη υπήρχαν αφόρητες πιέσεις από παράγοντες της Λεμεσού, προκειμένου να μην συμπεριληφθεί φέτος η Λάρνακα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, ωστόσο η ανάδοχος εταιρεία έλαβε διαφορετική απόφαση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο λιμάνι, στο οποίο προγραμματίζονται μεγάλα έργα το επόμενο διάστημα.

Στο λιμάνι Λάρνακας αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα συγκεκριμένα έργα για διευκόλυνση των επιβατών.

Στόχος της διαχειρίστριας εταιρείας είναι να πετύχει ακτοπλοϊκή σύνδεση και με το Ισραήλ και παράλληλα να προσελκύσει μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι.

Το σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι θα επαναρχίσουν οι κρουαζιέρες από τη Χάιφα, ένα δρομολόγιο που διατηρεί εδώ και χρόνια το λιμάνι Λάρνακας.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Οι εκλογές για την προεδρία στον ΔΗΣΥ στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: