Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Οι εκλογές για την προεδρία στον ΔΗΣΥ στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι εκλογές στον ΔΗΣΥ για την Προεδρία του κόμματος, το Κυπριακό, η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και το μισθολογικό χάσμα μεταξύ αθλητών και αθλητριών είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο την Πέμπτη.

Οι εφημερίδες προβάλλουν ακόμη, μεταξύ άλλων, την αναβολή της λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου 1450, τις μετακινήσεις λειτουργών από την υπηρεσία Τ/κ υπηρεσιών, το θέμα των τετραμήνων, την υποστελέχωση του Τμήματος Δασών και τις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο, «Ο ΔΗΣΥ επιλέγει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», γράφει στο κύριο θέμα της ότι ξεκαθάρισαν με το πολιτικό τους πλαίσιο οι υποψήφιοι και συμπληρώνει ότι τόσο η Αννίτα Δημητρίου όσο και ο Δημήτρης Δημητρίου, περιλαμβάνουν στις πολιτικές τους θέσεις, την άσκηση υπεύθυνης αντιπολίτευσης.

Αλλού γράφει ότι αναβλήθηκε η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1450 λόγω ανετοιμότητας του προσωπικού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα για τα τετράμηνα με την παρουσία της Υπουργού.

«Τέρμα στα φαινόμενα διαπλοκής και προώθησης συμφερόντων», τιτλοφορεί το κύριο θέμα του ο «Πολίτης», ο οποίος γράφει ότι έρχονται μεγάλες αλλαγές στον Νόμο για κοινοτάρχες και κοινοτικά συμβούλια.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις εκλογές το Σάββατο για την Προεδρία του ΔΗΣΥ, γράφοντας ότι ο κόμμα είναι σε εκλογικό πυρετό. Αλλού γράφει για μετακινήσεις, με οδηγίες του Υπουργού, λειτουργών που ελέγχονται ποινικά για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες που βρέθηκαν στην κατοχή τους και των συγγενών τους.

Ο «Φιλελεύθερος», τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Αμοιβαιότητα αξιώνει ο Τατάρ» και γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης θέλει κι αυτός συνάντηση με Γκουτέρες στις Βρυξέλλες, ενώ ετοιμάζει λίστα παραπόνων προς Στιούαρτ και ΝτιΚάρλο.

Αλλού αναφέρεται σε έκκληση για προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων από το Τμήμα Δασών, με το προσωπικό να λέει ότι «μπαίνουμε σε νεκροφόρες για κατάσβεση πυρκαγιών». Σε άλλο θέμα γράφει ότι από τον Αύγουστο θα υπάρχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Λάρνακας και Πειραιά.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Μαζί Ε/κ και Τ/κ γυναίκες για επανένωση, ειρήνη και ισότητα», αναφερόμενη στην χθεσινή πορεία που διοργανώθηκε από την ΠΕΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Νίκου Κέττηρου, ότι «κάποιοι παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά», σχετικά με τη σοβαρή υποστελέχωση του Τμήματος Δασών, θέμα που συζητήθηκε χθες την Επιτροπή Περιβάλλοντος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διογκώνονται τα προβλήματα σε βάρος των δανειοληπτών.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», στο κύριο θέμα της, με τίτλο «Ανεξέλεγκτο χάσμα αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων στον αθλητισμό», γράφει ότι οι αθλητές πληρώνονται τέσσερις φορές περισσότερα από τις αθλήτριες.

Αλλού γράφει ότι o οπαδός της West Ham που έπεσε από κινούμενο όχημα στον αυτοκινητόδρομο της Πάφου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ενδυναμώθηκε ο ρόλος της Επιτρόπου για την Ισότητα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

«Στα χέρια των Βρυξελλών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου η λύση του Κυπριακού»: Συνέντευξη Χριστοδουλίδη στην ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: