Το βαρδιόχαρτο προδίδει «κοπάνα»: Τρεις σταθμάρχες θα έπρεπε να βρίσκονται παρόντες την ώρα που γύρισε το «κλειδί» της μοιραίας αμαξοστοιχίας

FILE PΗΟTO: Διασώστες στο σημείο της τραγωδίας. EPA, ACHILLEAS CHIRAS




Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το πλάνο των βαρδιών του σταθμού της Λάρισας, από το οποίο προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα για το πόσοι εργαζόμενοι θα έπρεπε να βρίσκονται σε υπηρεσία από τη στιγμή που γύρισε το «κλειδί» έως την ώρα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, από το συγκεκριμένο έγγραφο προκύπτει ότι οι βάρδιες είναι οι εξής:

06.00 – 15.00 (δύο άτομα)

14.00 – 23.00 (δύο άτομα)

22.00 – 07.00 (ένα άτομο)

Τα ωράρια των βαρδιών «δείχνουν» πως όταν σχολάνε στις 14.00 το μεσημέρι οι δύο πρωινοί, έρχονται στις 15.00 το μεσημέρι οι 2 απογευματινοί, οι οποίοι θα έπρεπε να συμπίπτουν κατα μία ώρα με τον έναν βραδινό που πιάνει στις 22.00 το βράδυ. Δηλαδή 22.00 μέχρι 23.00 το βράδυ θα έπρεπε να βρίσκονται 3 σταθμάρχες στο σημείο.

Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό καθώς στις 22.10 πέρασε ο προαστιακός, δηλαδή την στιγμή που το «κλειδί» άλλαξε για να περάσει ο προαστιακός.



Ευλόγως τα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων είναι τα εξής:

  • Πόσοι Σταθμάρχες ήταν παρόντες από 22:00 έως 23:00 (δηλαδή την ώρα που έγινε η αλλαγή του κλειδιού);
  • Ηταν άλλοι παρόντες ή έστω επέβλεπαν τη στιγμή που ο προφυλακισθείς σταθμάρχης Λάρισας έκανε την αλλαγή “κλειδιού”.

Εμεινε μόνος του

Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας φέρεται να ισχυρίστηκε πως: «Όπως έχει ήδη αναφέρει ο επιθεωρητής, είχε διορίσει για την συγκεκριμένη μέρα δύο σταθμάρχες με βάρδια μέχρι 11 βραδινή. Ο ανακριτής εάν ζητήσει αντίγραφο του φύλλου βάρδιας θα διαπιστώσει τον αριθμό των σταθμαρχών και το ωράριο που υπήρχε, το οποίο ήταν εννιάωρο».

«Οι δύο σταθμάρχες που ήταν στην προηγούμενη βάρδια γύρω στις 22:15 αποχώρησαν. Και έμεινα από τότε μόνος μου μέχρι και τις 11.04 που αναχώρησε το τρένο. Από τις 11 παρά τέταρτο το δίκτυο φόρτωνε με κίνηση και ήμουν μόνος μου για να ελέγχω ολόκληρο το κεντρικό κομμάτι του σιδηροδρόμου».

Αγνοήθηκαν και άλλες ενδείξεις

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, υπάρχει ένα τμήμα στη Θεσσαλονίκη, το Ρ6, το οποίο καταγράφει το πόσο ηλεκτρικό ρεύμα καταναλώνει η κάθε γραμμή. Κάποια στιγμή βλέπουν οι αρμόδιοι ότι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, πολύ μεγαλύτερη από αυτή πο θα κατανάλωνε μόνη της η εμπορική αμαξοστοιχία.

Από το Ρ6 επικοινώνησαν με την σταθμάρχη των Νέων Πόρων και αναζητούν γιατί υπάρχει αυτή η κατανάλωση ενέργειας. Η σταθμάρχης ενημέρωσε πως γνωρίζει πως υπάρχει μόνο η εμπορική αμαξοστοιχία η οποία κινείται στη γραμμή.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τη Λάρισα και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει ενημέρωση, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο κρίσιμο 10 λεπτό της σύγκρουσης.

Ο προϊστάμενος σταθμάρχης, ο εύπιστος γιατρός και η αναρρωτική άδεια – εξπρές 30 ημερών: Εγκληματικό «νταλαβέρι» σε κάθε κύτταρο του ελληνικού Δημοσίου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: