Αρωμα νοσταλγίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης: Ογδόντα super cars μίας άλλης εποχής εντυπωσίασαν τους πολίτες [εικόνες]

Αγωνιστικά αυτοκίνητα αντίκες στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ




Γυαλισμένες, καλοσυντηρημένες Porsche, Volvo, Bentley, Chevrolet και Austin Healey, κυρίες μιας άλλης εποχής, πλημμύρισαν με την παρουσία τους και τους έντονους ήχους των εξατμίσεων τους, το πλακόστρωτο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οι περιπατητές στο παραλιακό μέτωπο εντυπωσιάστηκαν από τα 80 κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο φετινό 20ο Turamical.

Συνολικά 300 Βέλγοι συλλέκτες αγωνιστικών αυτοκινήτων, όπως κάθε χρόνο και φέτος συμμετέχουν σε ενα ξεχωριστό ταξίδι που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου απο την Κέρκυρα, με σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τελικό προορισμό την Αθήνα στις 19 Μαΐου.

Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα βλέμματα κέρδισε μια Bentley του 1928, ένα απο τα θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετείχε στον αγώνα «24 Heures du Mans», που είναι ο παλαιότερος ενεργός αγώνας αντοχής μηχανοκίνητου αθλητισμού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1923 στην πόλη Λε Μαν της Γαλλίας.

«Το συγκεκριμένο μοντέλο της Bentley, είναι απο αυτά τα μοντέλα που δημιούργησαν το μεγάλο όνομα της Bentley. Στην εποχή του ήταν ό,τι είναι σήμερα τα super cars», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Παπαϊδης που ασχολείται με το κλασικό αυτοκίνητο τα τελευταία 24 χρόνια και σημείωσε πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν τα πιο ανθεκτικά και γρήγορα του πιο σκληρού αγώνα αντοχής “24 Heures du Mans”».

Ο Γιαν, ιδιοκτητης μιας Austin Healey του 1960, επισήμανε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως, «είναι ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελλάδα και την Τουρκία στο οποίο καλούμαστε να διανύσουμε συνολικά 2.300 χιλ.» και σημείωσε: «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς πρόκειται για παλιά οχήματα, αντίκες αγωνιστικά που αν και συντηρημένα μπορεί εύκολα να παρουσιάσουν μηχανικές βλάβες».

Όπως ο ίδιος εξήγησε, «το δυσκολότερο κομμάτι είναι οι ανηφόρες και όταν πρέπει να οδηγήσουμε στα βουνά. Ευτυχώς σήμερα αναχωρούμε για Κωνσταντινούπολη, μια απόσταση 640 χιλ. που είναι ευθεία και επίπεδη».

Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια Chevrolet, περιπολικό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 90, ήταν ένα από τα πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα που ταξίδεψε τους Θεσσαλονικείς στο παρελθόν και τους θύμισε, όπως είπαν, τους θρυλικούς Ντιούκς.

Η 20η Touramical θα διαρκέσει μια εβδομάδα και σε αυτήν συμμετέχουν συνολικά 300 αγωνιστικά οχήματα, τα οποία σε κάθε προορισμό χωρίζονται σε ομάδες, προκειμένου να μπορέσουν οι οδηγοί να τα σταθμεύσουν με ασφάλεια.

Πρόκειται για μια απο τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που υλοποιούνται με κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και η Ελλάδα αποτελεί έναν απο τους αγαπημένους τους προορισμούς.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Προσέλκυσε την περασμένη χρονιά πλέον των 2 εκατ. επισκεπτών! «To τουριστικό θαύμα της Αίγινας», αναδείχθηκε σε 12μηνο προορισμό για Έλληνες και ξένους…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: