Ο προϊστάμενος σταθμάρχης, ο εύπιστος γιατρός και η αναρρωτική άδεια – εξπρές 30 ημερών: Εγκληματικό «νταλαβέρι» σε κάθε κύτταρο του ελληνικού Δημοσίου

FILE PHOTO: To μακάβριο έργο Πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ στα Τέμπη ανάμεσα στα συντρίμμια. Photo: Hellas Journal




Μπορεί να συνιστά παράπλευρο συμβάν της τραγωδίας στα Τέμπη, είναι όμως απολύτως ενδεικτικό των διεφθαρμένων πρακτικών που εξακολουθούν να παρεπιδημούν σε τμήμα του ελληνικού δημοσίου.

Με τις σορούς δεκάδων ανθρώπων να βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένες κάτω από τους συρμούς της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ένας άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση δημόσιος λειτουργός -υπό την έννοια του αμειβόμενου υπαλλήλου από τους Ελληνες φορολογούμενους- σκέφτηκε, ζήτησε και κατάφερε να λάβει αναρρωτική άδεια – εξπρές από έναν ιατρό επίσης δημόσιου νοσοκομείου, την οποία φέρεται να του την χορήγησε κάνοντάς του ουσιαστικά «εξυπηρέτηση» τρίτου.

Πρόκειται για πρακτικές και νοοτροπίες με άμεση πολιτική υποδαύλιση και κάλυψη δεκαετιών που σε συνδυασμό μεταξύ τους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ οργανωμένης ανευθυνότητας, ικανό να παράγει ναυάγια στην Πάρο ή φονικές διαχειρίσεις στο Μάτι και ό,τι άλλο έχουμε εθιστεί να εξηγούμε με την -εγκληματικά μίζερη και ανεύθυνη- φράση «αυτή είναι η Ελλάδα».

Πίσω στα γεγονότα: Ο άνθρωπος στον οποίο χορηγήθηκε η αιφνίδια αναρρωτική άδεια -διάρκειας 30 ημερών- την επομένη του δυστυχήματος είναι ο προϊστάμενος του σταθμάρχη της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη άδεια φέρει την υπογραφή γιατρού από τον τομέα Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

Στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) ο επικουρικός Νευροχειρουργός του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ανέφερε πως ο Επιθεωρητής Σταθμάρχης τον επισκέφθηκε στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, επικαλούμενος πρόβλημα στη μέση του.

Ο γιατρός υποστηρίζει πως εξέτασε τον Επιθεωρητή Σταθμάρχη πριν του χορηγήσει την άδεια ενός μήνα, αλλά επιμένει ότι λειτούργησε μετά από παραίνεση συναδέλφου του «καλή τη πίστει».

Και υποστηρίζει ακόμνη ότι μόλις χθες συνειδητοποίησε σε ποιον είχε χορηγήσει την άδεια.

Διευθυντής Νευροχειρουργικής Νοσοκομείου Βόλου: «Δεν εμπλέκομαι»

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου, καθιστά υπεύθυνο για την υπογραφή της αναρρωτικής το γιατρό που την υπέγραψε, αρνούμενος τις κατηγορίες ότι ήταν ο ίδιος που έδωσε εντολή ο ίδιος.

Απόι την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δεσμεύτηκε σε δηλώσεις του ότι μέσα στο επόμενο 24ωρο θα έχει ολοκληρωθεί η κατεπείγουσα έρευνα για την άδεια που έλαβε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη την επομένη του δυστυχήματος.

«Η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών. Έχει δοθεί άδεια από δημόσιο νοσοκομείο, από εμάς δηλαδή» τόνισε ο κ. Πλεύρης (στον ΣΚΑΙ)  και προσέθεσε:

«Η άδεια είναι πλησίον του συμβάντος και κινεί μια υπόνοια και πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο ευσταθεί. Είμαστε κάθετοι, θα αποδοθούν ευθύνες αν δεν συνέτρεχε λόγος να δοθεί η αναρρωτική και όσοι την έχουν δώσει θα τεθούν σε άμεση αργία.

Τον ακριβή λόγο που δόθηκε δεν μπορώ να τον πω. Έχει πάρει την άδεια από νοσοκομείο του Βόλου αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγο και του ιατρικού απορρήτου.

Δεν είναι κάτι που συνδέεται με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο γιατρός αυτός δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες. Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση. Μου προκαλεί εντύπωση που έγινε τώρα και δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε.

Πήγε τέτοια μέρα και με μια εξέταση πήρε έναν μήνα άδεια».




Σε νεότερες δηλώσεις του (στον Alpha) o Υπ. Υγείας Θ Πλεύρης, ανέφερε:

«Μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αύριο θα πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα.

O Θ. Πλεύρης είπε ότι του προξενούν εντύπωση τα εξής γεγονότα:

-Ότι εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται με ένα δυστύχημα τρομακτικό, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα για να εμφανίσει ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας, που με βάση το περιστατικό που είχε γίνει, θα δικαιολογούσε κάποιον να πάρει αναρρωτική.

-Βρίσκεται ένας διευθυντής ο οποίος δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση.




-Δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.

-Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος που είναι συνδικαλιστής ο συγκεκριμένος που πάει να πάρει την αναρρωτική, άρα αυτά σε κάνουν να ψάξεις περισσότερο την υπόθεση.

-Και τελικά δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και γίνεται επανεξέταση».

 

Ηταν τελικά νόμιμη η μετάταξη του σταθμάρχη; Οι ισχυρισμοί Ραγκούση και οι απαντήσεις του Υπ. Εσωτερικών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: