Συνελήφθη 17χρονος, αναζητούνται άλλοι δύο για την επίθεση κατά Βαρουφάκη στα Εξάρχεια: Τους έπιασαν οι κάμερες

FILE PHOTO: Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας ένας 17χρονος που φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα και αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο.

Την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, σχολίασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέροντας ότι η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αναρχικούς «όσο και αν αυτή δεν βολεύει κάποιους». Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες της επίθεσης στον προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…».

Ο 17χρονος συνελήφθη στο Μαρούσι, κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση κάποιων των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γραμματέα του ΜέΡΑ25,Γιάνη Βαρουφάκη, έπειτα από την εξέταση οπτικού υλικού που συνελέγη από παρακείμενο κατάστημα της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω απο εστιατόριο της περιοχής των Εξαρχείων, αναφερόμενος στο γεγονός σε σχετική ανάρτησή του απέδωσε την επίθεση άτομα του «παρακράτους και του υποκόσμου».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Του έσπασαν τη μύτη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε από τον Ευαγγελισμό μετά την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ του προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο αλλά δεν ήθελε και έφυγε. Υπενθυμίζεται ότι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Με την πρώτη του ανάρτησή του στο twitter, μετά την επίθεση που δέχτηκε σε εστιατόριο της περιοχής των Εξαρχείων, ο Γραμματέας τους ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρεται στο γεγονός. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας.

Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.

Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο.

Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Δήλωση ΠΑΣΟΚ για την επίθεση

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, χαρακτήρισε ως θρασύδειλη την επιθεση εναντίον του γραμματέα του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. «Κάθε πράξη βίας, ειδικά αυτές που υποκρίνονται ότι έχουν πολιτική χροιά, προσβάλουν βάναυσα τον πυρήνα της Δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας και πολιτικής ζωής απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν πρέπει να περάσει» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά».

Για τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ο Δ. Μάντζος εκτίμησε ότι «είναι πρώιμο και βιαστικό να εξάγουμε δημοσκοπικά συμπεράσματα, ιδίως για την πρόθεση ψήφου, σε τόσο σύντομο χρόνο από την τραγωδία. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η προσπάθεια που κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μέσα σε κλίμα ανανέωσης και ενότητας, προϋποθέτει πολλή δουλειά. Με τις προγραμματικές μας θέσεις και τα νέα πρόσωπα, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τη μεγάλη ενίσχυση του Κινήματος στις εκλογές, που είναι και η μόνη ασφαλής δημοσκόπηση».

Παρατήρησε δε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι μέσα στις επιλογές του συντριπτικά μεγαλύτερου ποσοστού των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. «Αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες, ειδικά μετά τις πολλαπλές αποτυχίες του “επιτελικού κράτους” της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα όλες και όλοι οι πολίτες να πάρουμε την υπόθεση της χώρας στα χέρια μας και να γίνουμε οι πρεσβευτές της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πατρίδα μας. Να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα που αναπαράγουν την καθυστέρηση και στη στασιμότητα στον τόπο μας» τονισε ο κ. Μάντζος όταν ρωτηθηκε για το πολιτικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών.

Σχετικά, τέλος, με την παραμονή του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ο Δ. Μάντζος ανεφερε πως «είναι απαράδεκτο ο υπουργός, που έχει την υποκειμενική πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα, καθώς λίγες μόλις ημέρες πριν από την τραγωδία διαβεβαίωνε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, να παραμένει στα ψηφοδέλτια. Όπως είναι απαράδεκτο ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο πρώην υπουργό Ν. Παππά. Αντιθέτως, εμείς πστεύουμε σε ένα νέο πολιτικό ήθος, όπως δείξαμε με αφορμή την υπόθεση του γιατρού που έπαψε να είναι υποψήφιός μας για μια ΕΔΕ που δεν συνδέεται με την τραγωδία ούτε εμποδίζει τη διευρεύνησή της. Για να αντιμετωπίσεις τις παθογένειες, πρέπει πρώτα να είσαι μέρος τους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews

Eκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας η Σοφία Νικολάου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: