Μία καλή εξέλιξη: Eκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας η Σοφία Νικολάου

FILE PHOTO: Η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, STR




«Επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές», αναφέρουν διαρροές από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Eίχαν προηγηθεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες  σύμφωνα με τις οποίες η ίδια η Σοφία Νικολάου δήλωνε ότι έχει αποσυρθεί  οικειοθελώς από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, εκτιμώντας  ότι δεν έτυχε στήριξης από τη ΝΔ, την ώρα που κατά το περιβάλλον της, δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτα και δεν υπάρχει πόρισμα που να της αποδίδει ευθύνες.

  • Πάντως, η υποψηφιότητα της κ. Νικολάου είχε αφεθεί ανοιχτή δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου,Γιάννη Οικονόμου, παρότι η ίδια είχε ανακοινωθεί πως συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι έρευνα για την υπόθεση των αναθέσεων της Σοφίας Νικολάου ενόσω τελούσε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σε εξέλιξη στην Οικονομική Εισαγγελία με την συνδρομή του ΣΔΟΕ.

Η οικονομική εισαγγελία διερευνά την υπόθεση των αναθέσεων συμβάσεων που κατήρτισε η πρώην Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής για τις οποίες το προκαταρκτικό πόρισμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Αντιδρώντας στην εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η κα Νικολάου δεν θα είναι τελικά υποψήφια στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μετά την εξέλιξη αυτή, μένουν δύο πράγματα: Η αποδεδειγμένη ζημία των δημοσίων ταμείων από το πλιάτσικο με τις απευθείας αναθέσεις σε ανύπαρκτες εταιρίες που πλέον διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και η ντροπή δεκάδων στελεχών και υπουργών της ΝΔ που τόσο καιρό την υπερασπίζονταν με πάθος. Τώρα, αν αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια ή δεν είχε το θάρρος ούτε αυτό να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε οικειοθελώς, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ας τα λύσουν μεταξύ τους».

Θερμή υποστήριξη ευρωσοσιαλιστών στον Ανδρουλάκη ενόψει εκλογών: Επιλογές για κοινωνική δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: