Στραγγαλισμένος στο διαμέρισμά του κορυφαίος Ρώσος επιστήμονας: Ένας από τους δημιουργούς του εμβολίου Sputnik για τον κορωναϊό

FILE PHOTO: Μαζί με άλλους Ρώσους επιστήμονες ο Μποτίκοφ είχε συμβάλει στην δημιουργία του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωναϊού, του Sputnik V. Photo@Linkedin Andrey Botikov




Ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, καθώς χθες βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα, κορυφαίος επιστήμονας.

Ο Αντρέι Μποτίκοφ, γνωστός ως ένας από τους 18 επιστήμονες που εργάστηκαν για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V το 2020, αναγνωρίστηκε ως ο άνδρας που στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου με ζώνη μέσα στο διαμέρισμά του στα  βορειοδυτικά της Μόσχας.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι είχε επιζήσει από μια συμπλοκή με έναν άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι του και με τον οποίο διαπληκτίστηκε για  χρήματα.

Η Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι βρήκαν τον ύποπτο «στον συντομότερο δυνατό χρόνο» αφού προσπάθησε να διαφύγει από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ πάντα σύμφωνα με την επιτροπή, ο συλληφθείς ομολόγησε το έγκλημα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Η επιτροπή ανέφερε επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε ήδη διωχθεί για διάπραξη άλλου «σοβαρού» εγκλήματος.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ύποπτος, γνωστός ως Alexei Z, είχε περάσει 10 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών.

Το θύμα, ο Αντρέι Μποτίκοφ  ήταν ανώτερος ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία.

Είχε εργαστεί στο παρελθόν στη Ρωσική Κρατική Συλλογή Ιών DI Ivanovsky Ινστιτούτο Ιολογίας ως ανώτερος επιστήμονας.

Του απονεμήθηκε Παράσημο Αξίας για την Πατρίδα για το έργο του στο εμβόλιο Sputnik V.

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Σκιά του εαυτού της η Bundeswehr: Πρωτοφανής δήλωση του Γερμανού υπουργού Άμυνας – Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν μπορούν να υπερασπιστούν τη χώρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: