Στο Περού βρήκαν αρχαία μούμια σε τσάντα μεθυσμένου ντιλιβερά: «Τη λένε Χουανίτα, είναι πνευματική φίλη μου», είπε στην αστυνομία [video]

Εικόνα από την αρχαία μούμια που βρήκαν αστυνομικοί σε τσάντα ντιλιβερά Image via YouTube




Η αστυνομία στο Περού έκανε μια αιφνιδιαστική ανακάλυψη όταν έψαξε έναν ντελιβερά που έπεσε στην αντίληψή τους ότι κυκλοφορούσε μεθυσμένος σε έναν αρχαιολογικό χώρο στο Puno. Μέσα στην τσάντα του ήταν μια αρχαία μούμια.

Ο άνδρας είπε ότι μοιραζόταν το δωμάτιό του με την επιδεδεμένη μούμια και το θεωρούσε «ένα είδος πνευματικής φίλης». Είχε βάλει τα λείψανα στην τσάντα για να τα δείξει στους φίλους του, είπε.

Εξήγησε ότι κράτησε τη «Χουανίτα», όπως είχε ονομάσει τη μούμια, σε ένα κουτί στο δωμάτιό του, δίπλα στην τηλεόραση. Πρόσθεσε ότι ήταν ιδιοκτησία του πατέρα του, χωρίς να διευκρινίσει πώς περιήλθε στην κατοχή του πατέρα του.

Οι ειδικοί είπαν ότι το πτώμα ήταν μεταξύ 600 και 800 ετών και ότι ήταν ενήλικου αρσενικού και όχι γυναίκας, όπως είχε υποθέσει ο άνδρας που το ανακάλυψαν.

Το μουμιοποιημένο αρσενικό εκτιμάται ότι ήταν άνω των 45 ετών τη στιγμή του θανάτου του και είχε ύψος 1,51 μέτρα (4 πόδια 11 ίντσες).

Η μούμια ήταν τυλιγμένη με επιδέσμους στην εμβρυϊκή θέση που είναι χαρακτηριστική για πολλές από τις προ-ισπανικές ταφές στην περιοχή.

Η μουμιοποίηση ασκήθηκε από διάφορους πολιτισμούς στο σημερινό Περού πριν από την άφιξη των Ισπανών κατακτητών. Μερικές μούμιες θάφτηκαν ενώ άλλες έβγαιναν έξω και παρέλασαν κατά τη διάρκεια σημαντικών γιορτών.

Η αστυνομία κατέσχεσε τη μούμια που μεταφέρθηκε στην τσάντα και την παρέδωσε στο υπουργείο Πολιτισμού του Περού, το οποίο φροντίζει την κληρονομιά της χώρας.

Ο άνδρας που το μετέφερε και οι δύο φίλοι του, ηλικίας 23 έως 26 ετών, συνελήφθησαν και ερευνώνται για πιθανά εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς του Περού.

Με πληροφορίες από BBC

Stygiomedusa gigantea: Μέδουσες κράκεν, φαντάσματα στο βυθό της Ανταρκτικής, με πλοκάμια 10 μέτρων [βίντεο, εικόνες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: