«Σιδηρογροθιά» για την αντεπίθεση: Παραδόθηκαν στα σύνορα της Ουκρανίας τα 18 γερμανικά Leopard 2

FILE PHOTO: Γερμανικό Leopard στο Munster. EPA, FILIP SINGER




Τα 18 άρματα μάχης Leopard 2 που είχε δεσμευτεί να παραχωρήσει η Γερμανία για να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία, έφτασαν στη χώρα, ανέφερε πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που δημοσίευσε νωρίτερα το περιοδικό Spiegel.

Η Γερμανία συμφώνησε τον Ιανουάριο να δώσει αυτά τα άρματα, που θεωρούνται από τα καλύτερα στο οπλοστάσιο των δυτικών χωρών. Εκτός από τα 18 Leopard, έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία 40 γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder και δύο θωρακισμένα οχήματα περισυλλογής.

Ο γερμανικός στρατός εκπαίδευε τα ουκρανικά πληρώματα που θα χειρίζονται τα Marder επί πολλές εβδομάδες, σε στρατόπεδα στο Μίνστερ και το Μπέργκεν, στη βόρεια Γερμανία.

Εκτός από τα γερμανικά Leopard, έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία και τρία που δώρισε στο Κίεβο η Πορτογαλία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σε δηλώσεις του στις αρχές Φεβρουαρίου, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ είχε δηλώσει ότι τα νέα άρματα μάχης που προμήθευσαν χώρες του ΝΑΤΟ το Κίεβο θα αποτελέσουν μια «σιδερογροθιά» για την αντεπίθεση του Κιέβου με σκοπό να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του ο Ουκρανός υπουργός είχε Μάριους Μπλάστσακ ότι οι δυτικές προμήθειες πυροβόλων 155 χιλιοστών είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις στη νότια και την ανατολική Ουκρανία.

«Χρειαζόμαστε τον νέο συνασπισμό αρμάτων μάχης, τα κύρια άρματα μάχης χωρών του ΝΑΤΟ για την αντεπίθεση. θα τον χρησιμοποιήσουμε σαν σιδερογροθιά για να σπάσουμε τις αμυντικές τους γραμμές», είχ επει ο Ουκρανός Υπουργός.

Με πληροφορίες από Reuters

Φιλορώσοι χάκερς μπλόκαραν τον ιστότοπο της Γαλλικής Βουλής για τη στήριξη στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: