Ψυχροπολεμικό κλίμα στο Τένις: Ουκρανή αθλήτρια αρνήθηκε να δώσει το χέρι της σε Ρωσίδα αντίπαλο [video]

FILE PHOTO: Η Ουκρανή Marta Kostyuk EPA/ALI HAIDER




H ένταση που προκαλεί και στον αθλητικό κόσμο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφθασε σήμερα και στην αρένα του τένις όταν η Ουκρανή παίκτρια Marta Kostyuk αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στην Anastasia Potapova μετά την ήττα της (6-1, 6-3) από τη Ρωσίδα στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο Miami Open.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πόλεμος έχει αντίκτυπο στον κόσμο του τένις, Η Ποτάποβα είχε ήδη προειδοποιηθεί από την Ένωση Γυναικείας Αντισφαίρισης (WTA) όταν εμφανίστηκε σε αγώνα της στο Indian Wells εναντίον της Jessica Pegula με φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σπάρτακ Μόσχας.

Η Κοστιούκ, ο οποίος είχε αρνηθεί επίσης στο παρελθόν να δώσει τα χέρια με τη Ρωσίδα Βαρβάρα Γκράτσεβα και τη Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα, δήλωσε: «προφανώς υπάρχει ένταση. Δεν είμαστε φίλοι. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πόλεμο».

Το Νο 38 του κόσμου είπε στον Τύπο ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση από τη WTA σε σχετικά των Ουκρανών παικτών για συνάντηση. «Ναι, θέλαμε να κάνουμε τη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο και δεν πήραμε. Καμία απάντηση, τίποτα, μόνο σιωπή», είπε.

Ερωτηθείσα για την προειδοποίηση που δέχθηκε η Ποτάποβα για τη φανέλα τςη Σπαρτάκ, η Κοστιούκ είπε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ με τα οποία κάνει η WTA. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Απλώς θα έχω περισσότερο μίσος στο διαδίκτυο. Ό,τι και να πω, θα μισήσω πολύ. Δεν γνωρίζω. Μπορείτε να της δώσεις μια προειδοποίηση. Μπορείς να αναστείλεις της συμμετοχή του, δεν ξέρω. Δεν μπορώ να το σχολιάσω πραγματικά, είναι απλά αστείο».

Η Ποτάποβα, εν τω μεταξύ, είχε υπερασπιστεί την επιλογή της φανέλας στο Indian Wells νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας: «Δεν υπήρχε καμία πολιτική πρόθεση σε αυτή τη φανέλα. Είναι πολύ λυπηρό που οι άνθρωποι βλέπουν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν είναι αλήθεια. Είμαι απλά σούπερ φαν της Σπαρτάκ από 10 χρονών. Ο μπαμπάς μου έχτισε μέρος του γηπέδου για αυτήν την ομάδα, επομένως είναι οικογενειακό μας θέμα».

Οι απάτητες κορυφές του Κριστιάνο Ρονάλντο: Παγκόσμιο ρεκόρ σε συμμετοχές και γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων [λίστα]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: