Παπαθανάσης εντός, Σπυράκη – Νικολάου και Χειμάρας εκτός, αναμονή για Καραμανλή: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για υποψηφιότητες ΝΔ

File photo Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε ερωτήσεις για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ προσώπων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι στα ψηφοδέλτια θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανασίου ενώ δεν θα είναι η Μαρία Σπυράκη, η Σοφία Νικολάου και ο Θέμης Χειμάρας.

Για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή ζήτησε «λίγη υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων».

Ακόμα, ο κ. Οικονόμου τοποθετήθηκε για δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο δάνειο με το οποίο έχτισε το σπίτι του στην Πάρο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «σοβαρά ερωτήματα που θα πρέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει συγκεκριμένα για την υπόθεση. Δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κάποιος δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και να φτιάχνει σπίτι με πισίνα. Είναι κάπως περίεργο», επισήμανε.

Ειδικότερα, μιλώντας για τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Οικονόμου είπε, μεταξύ άλλων:

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. Εκεί θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα γυρίσουμε πίσω. Εμείς ζητούμε ισχυρή εντολή σε αυτήν την κάλπη με ένα αποτέλεσμα, που θα καθορίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα την επόμενη ημέρα. Ζητούμε καθαρή εντολή, ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να σχηματισθεί σταθερή κυβέρνηση».

Κληθείς, στη συνέχεια, να απαντήσει σε ερωτήσεις μετεκλογικών συνεργασιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε τα εν λόγω ερωτήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ρωτήστε τους κυρίους Τσίπρα και Ανδρουλάκη που πιστεύουν στην απλή αναλογική και αν βγάλετε άκρη πείτε το και σε μας. Εμείς έχουμε κρυστάλλινη και πεντακάθαρη θέση επί του θέματος».

Σε ερώτηση για τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Οικονόμου επέμεινε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα, εκείνοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν. Ο κ. Τζανακόπουλος πιστεύει ότι η χώρα παρανομεί με τον φράχτη στον Έβρο και ο κ. Παπαδημούλης ζητά να σταματήσει η χρηματοδότηση για το φράχτη, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις. Εάν επέστρεφε ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέφερε τη χώρα στο στάτους του 2019» είπε, παραπέμποντας στην Ειδομένη, τη Μόρια και στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προσθέτοντας ότι «όλοι θέλουμε διαιτησίες υψηλού επιπέδου σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τσίπρας για το δυστύχημα στα Τέμπη: Η κυβέρνηση αποφάσισε να πορευτεί απέναντι στην αλήθεια, την ευθύνη, τη δικαιοσύνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: