«Ο σταθμάρχης δεν ήταν στo πόστο του την ώρα του δυστυχήματος»: Νέα καταγγελία από τον δικηγόρο επιζώντα στα Τέμπη

FILE PHOTO: Γερανοφόρα οχήματα προσπαθούν να απομακρύνουν κομμάτια από τα κατεστραμμένα βαγόνια μετά από σύγκρουση των τραίνων έξω από την Λάρισα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Νέα καταγγελία για τον σταθμάρχη Λάρισας από τον δικηγόρο ενός εκ των επιζώντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που αναφέρει ότι ο σταθμάρχης την μοιραία ώρα της σύγκρουσης δεν βρισκόταν στο πόστο του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Στούντιο με Θέα», ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης, δήλωσε πως, σταθμάρχης της Λάρισας δεν βρισκόταν στο σταθμό και πως στο σημείο βρισκόταν μόνο ο κλειδούχος. Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος, την ώρα του δυστυχήματος, στις κλήσεις του σταθμάρχη υπήρχε οχλαγωγία και ακουγόταν μουσική.

«Στα 100 μέτρα υπάρχει ένα καφέ που δεν είχε μουσική», είπε συμπληρώνοντας πως, «δεν ήταν στη θέση του ο σταθμάρχης. Φαίνεται ότι ο κλειδούχος ήταν στη θέση του σταθμάρχη και ο σταθμάρχης ήταν μακριά».

Είπε μάλιστα πως, οι σχετικές καταγγελίες τεκμηριώνονται από επί τόπια στοιχεία και ότι, «πήγε η Αστυνομία και πήρε το υλικό από τις κάμερες, εγώ ζήτησα να πάρει και τα σκουπίδια».

Απολογείται ο σταθμάρχης

Ο σταθμάρχης αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας, ενώπιον του ανακριτή. Αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, αφού δεν άλλαξε τα κλειδιά με αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών» ανέφερε ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης και συμπλήρωσε:

«Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοιραία αμαξοστοιχία κινούνταν για περισσότερο από 16 λεπτά σε λάθος γραμμή και ο σταθμάρχης Πόρων τον είχε ενημερώσει ότι ήδη από τις 23.05 η εμπορική αμαξοστοιχία είχε καθοδική πορεία προς Αθήνα.

Πηγή: ant1news, ertnews

Νέα 48ωρη απεργία στα τρένα: Συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα από τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: