Kρυφά και φανερά ο Πούτιν ψάχνει να αναπληρώσει τον αποδεκατισμό στην Ουκρανία: Eπιστράτευση 500.000 ανδρών ο στόχος [videos]

FILE PHOTO: Ρώσος στρατιώτης αποχαιρετά τη σύζυγό του πριν φύγει για το μέτωπο EPA, MAXIM SHIPENKOV




Οι απώλειες της Ρωσίας στην εισβολή της στην Ουκρανία έχει φέρει στα όριά της την ρωσική στρατιωτική μηχανή, με αποτέλεσμα κρυφές και φανερές εξορμήσεις για  να βρεθεί και να στρατολογηθεί “νέο αίμα” για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή.

  • Aκόμη και στα πανεπιστήμια της χώρας, τελειόφοιτοι καταγγέλλουν ότι υποχρεώνονται να υπογράψουν “δήλωση στράτευσης” προκειμένου να παραλάβουν τα πτυχία τους!

Ο  Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε χθες προεδρικό διάταγμα που επιτρέπει στο υπουργείο Άμυνας  να στρατολογήσει 147.000 άνδρες για την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία στην επερχόμενη εαρινή κατάταξη, αναφέρει η ανεξάρτητη ρωσική ιστοσελίδα The Moscow Times.

H είδηση αυτή έρχεται καθώς πλήθος μαρτυριών, αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και δημοσιευμάτων, πιστοποιεί ότι ουδέποτε τερματίστηκε η υπόγεια επιστράατευση στη Ρωσία.

Παράλληλα, είναι γνωστό πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για την στρατολόγηση συμβασιούχων στρατιωτών για την Ουκρανία, με αδρά αμοιβή ακόμη και με bonus περίπου 600 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο ουκρανικής γης που θα καταληφθεί από τους εισβολείς.

Ο αριθμός των κληρωτών που θα κληθούν φέτος σημειώνει αύξηση 12.500 σε σύγκριση με τα περσινά στοιχεία για τις στρατολογήσεις.

  • Το υπουργείο Άμυνας θα ξεκινήσει την εκστρατεία στρατολόγησης αύριο Σάββατο, στρατολογώντας άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 27 ετών. Η προσπάθεια στρατολόγησης έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου.

Οι αξιωματικοί που θα είναι υπεύθυνοι της στρατολόγησης πιθανότατα θα επιδιώξουν να καταστείλουν τις περιπτώσεις λιποταξίας προκειμένου να επιτύχουν τον φιλόδοξο στόχο των 147.000 ατόμων του Πούτιν, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται  το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο Agentstvo.

Οι ειδικοί λένε επίσης ότι η ηλικιακή ομάδα των πιθανών στρατεύσιμων που γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2005 δεν έχει αυξηθεί επαρκώς για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση του στρατού για νέα στρατεύματα, παρά τη σταθερή αύξηση των γεννήσεων από το 2000.

  • «Σίγουρα δεν υπήρξε άνοδος [του ποσοστού γεννήσεων], επομένως η ιδέα είναι προφανώς να πιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους λιποτάκτες», είπε στο Agentstvo ο Ilya Kashnitsky, καθηγητής δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας.

Ο Ρώσος δημογράφος Αλεξέι Ράκσα εκτιμά ότι έως και το 19% των 770.000 ανδρών που γεννήθηκαν το 2004 θα λάβουν κλήσεις κατά τη διάρκεια της φετινής εαρινής στράτευσης.

“Εάν και η φθινοπωρινή στράτευση είναι ίδια, συνολικά το 38% από τη γενιά του 2004 [θα στρατολογηθεί] φέτος”, δήλωσε ο Raksha στο Agentstvo.

  • Το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι κανένας από τους στρατιώτες που στρατολογήθηκαν στην τελευταία εκστρατεία στρατολόγησης δεν θα σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το εξαμηνιαίο προσχέδιο επιτρέπει στους στρατεύσιμους να στέλνονται να πολεμήσουν στο εξωτερικό μετά από μόλις τέσσερις μήνες στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Περίπου 400.000 συμβασιούχοι στρατιώτες υπηρετούν αυτήν τη στιγμή στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

  • Ο Πούτιν αύξησε τους αριθμούς της εαρινής κατάταξης μετά το πράσινο φως που πήρε η πρόταση του Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τον περασμένο Δεκέμβριο για ενίσχυση του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας από 1,15 εκατομμύρια σε 1,5 εκατομμύρια.

Ξέμειναν από άνδρες στο Μπαχμούτ

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεμένουν από ανθρώπινο δυναμικό για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις επίθεσης και να προχωρήσουν σε ορισμένους τομείς της πρώτης γραμμής, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Oleksander Syrsky.

Οι αμυντικές [ουκρανικές] δυνάμεις συνεχίζουν να υπερασπίζονται τον Μπαχμούτ, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στον εχθρό στα ανατολικά. Σε ορισμένες περιοχές, ο εχθρός είναι αισθητά νευρικός επειδή ο χρόνος λειτουργεί εναντίον τους και υπάρχει λιγότερο διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό για να εισβάλει στις θέσεις μας“, είπε ο Σίρσκι.

 Πρόσθεσε ότι «η συνοχή των ενεργειών και η σταθερότητα των Ουκρανών στρατιωτών» θα εξασφαλίσει την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, θα σπάσει το ηθικό του ρωσικού στρατού και θα διαταράξει τα σχέδιά του.

 Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) , αμερικανική δεξαμενή σκέψης, στην αξιολόγησή του την Τρίτη 28 Μαρτίου , εκτίμησε  ότι , τις τελευταίες επτά ημέρες ,  οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει μόνο ένα επιπλέον 5% του εδάφους που κατέχουν στο Μπαχμούτ και ότι αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν περίπου το 65% της πόλης .

 Ωστόσο , η ISW κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν σε καλή θέση για να ανακτήσουν την πρωτοβουλία και να ξεκινήσουν αντεπιθέσεις σε κρίσιμους τομείς της τρέχουσας πρώτης γραμμής, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να χάνει τη δυναμική της και να ανακαλεί τα σχέδιά της για περαιτέρω επιθετική δράση.

Και άλλος… στόχο για 400.000 συμβασιούχους…

Μια πρόσφατη δημοσίευση του Bloomberg , επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο του Κρεμλίνου , υποστήριξε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μακρά μάχη και επιδιώκει να υπογράψει έως και 400.000 συμβασιούχους στρατιώτες φέτος για να ενισχύσει τις αναπτυσσόμενες δυνάμεις της .

Έχοντας αυτό υπόψη , ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχει ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία  για να προσελκύσει περισσότερους συμβασιούχους στρατιωτικούς για επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Προσφέρει  νέα οικονομικά κίνητρα σε όσους εγγραφούν, ανέφερε στις 22 Μαρτίου η τοπική εφημερίδα ” 76 RU “.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μηνιαίος μισθός ενός συμβασιούχου θα είναι περίπου 200 χιλιάδες ρούβλια ( 2.600 $ ), ανάλογα με τον εκχωρημένο στρατιωτικό βαθμό, τη θέση και τη διάρκεια υπηρεσίας.

Επιπλέον, αναφέρει ότι όσοι τοποθετούνται στη ρωσική πρώτη γραμμή  ως μέρος αποσπάσματος επίθεσης, θα ανταμειφθούν με πληρωμή  50 χιλιάδων RUB ( $650 )  για κάθε χιλιόμετρο ουκρανικής γης που θα κερδίσουν.

Μόλις χθες, στην ημερήσια ενημέρωσή του το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφερόμενο στην επιχείρηση εκτεταμένης στρατολόγησης ανέφερε:

  • “Η Ρωσία παρουσιάζει την εκστρατεία ως κίνητρο για εθελοντικό, επαγγελματικό προσωπικό και όχι ως νέα, υποχρεωτική κινητοποίηση. Υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα στην πράξη αυτή η διάκριση να είναι ασαφής και οι περιφερειακές αρχές να προσπαθήσουν να επιτύχουν τους στόχους πρόσληψης που τους έχουν ανατεθεί εξαναγκάζοντας τους άνδρες να συμμετάσχουν», πρόσθεσε η έκθεση.

Οι ρωσικές αρχές πιθανότατα έχουν επιλέξει ένα υποτιθέμενο «εθελοντικό μοντέλο» για να καλύψουν το έλλειμμα προσωπικού τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις εγχώριες διαφωνίες. Είναι πολύ απίθανο η εκστρατεία να προσελκύσει 400.000 γνήσιους εθελοντές.

Ωστόσο, η ανοικοδόμηση της μαχητικής ισχύος της Ρωσίας στην Ουκρανία απαιτεί πολύ περισσότερα από ενίσχυση του προσωπικού. Η Ρωσία χρειάζεται περισσότερα πυρομαχικά και προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού από ό,τι έχει σήμερα διαθέσιμα, πρόσθεσε το βρετανικό υπουργείο.

 

 

Με πληροφορίες από The Moscow Times/ Kyiv Post

Η απελπισία του ηττημένου Πούτιν: Τάζει χιλιάδες ρούβλια για να βρει νεοσύλλεκτους * Και bonus 600 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο ουκρανικής γης [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: