Η απελπισία του ηττημένου Πούτιν: Τάζει χιλιάδες ρούβλια για να βρει νεοσύλλεκτους * Και bonus 600 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο ουκρανικής γης [videos]

FILE PHOTO: Γυναίκες βαδίζουν στη Μόσχα εμπρός από προπαγανδιστική αφίσα με πεσόντες Ρώσους κατά την εισβολή στην Ουκρανία EPA, YURI KOCHETKOV




Στους Ρώσους νεοσύλλεκτους προσφέρονται πλέον έξτρα αμοιβές για κάθε χιλιόμετρο εδάφους που θα κερδίζει η μονάδα τους στην Ουκρανία, σύμφωνα με κρατικές διαφημίσεις.

Μια αγγελία που δημοσιεύτηκε από περιφερειακό συμβούλιο στην περιοχή του Γιαροσλάβλ υπόσχεται  ένα μπόνους εγγραφής περίπου 3.500 ευρώ και ένα επιπλέον 600 ευρώ για «κάθε χιλιόμετρο προόδου εντός ομάδων επίθεσης».

Οι διαφημίσεις που προσφέρουν κίνητρα ώστε να προσελκύσουν νεοσύλλεκτους έχουν εμφανιστεί σε κυβερνητικούς ιστότοπους και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βιβλιοθηκών και λυκείων σε όλη τη Ρωσία.

Οι Ουκρανοί μάλιστα γνωρίζοντας τις διαφημίσεις για στρατολόγηση στον ρωσικό στρατό “τροποποίησαν” επιδεικτικά βίντεο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που προωθεί την στρατολόγηση με δικό τους βίντεο.

Το βίντεο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων:

Και το βίντεο όπως το “έφτιαξαν” οι Ουκρανοί:

Η νέα αυτή εκστρατεία στρατολόγησης έρχεται  καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει έναν ακόμη γύρο μερικής επιστράτευσης – ο τελευταίος από τους οποίους ώθησε δεκάδες χιλιάδες άνδρες να εγκαταλείπουν τη χώρα.

  • Η διαφήμιση του Yaroslavl υπόσχεται επίσης μηνιαίο μισθό 2.300 ευρώ  συν περίπου 90 ευρώ την ημέρα για «συμμετοχή σε ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις».

Τα στρατολογικά γραφεία συνεργάζονται με πανεπιστήμια και κοινωνικές υπηρεσίες για να δελεάσουν φοιτητές και ανέργους να εγγραφούν στο στρατό, με αυτοσχέδια κέντρα στρατολόγησης να εμφανίζονται σε πόλεις και κωμοπόλεις.

Αλλά η Ρωσίδα αναλύτρια Κατερίνα Στεπανένκο αμφισβητεί το κατά πόσον  η προσπάθεια στρατολόγησης  θα υπάρξει επιτυχής.

Δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph: «Έχουν ήδη στρατολογήσει ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που είχαν οικονομικά κίνητρα και δυσκολεύτηκαν  να το καταφέρουν πέρυσι».

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στις 21 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε δηλώσει τότε ότι περίπου 300.000 επιπλέον προσωπικό θα στρατολογηθεί.

Όμως, η επιστράτευση εξελίχθηκε χαοτικά με πολλές περιπτώσεις  κλήσεων σε λάθος άνδρες, ακόμη και σε νεκρούς. Δεκάδες χιλιάδες άνδρες διέφυγαν επίσης από τη Ρωσία για να αποφύγουν να συρθούν στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Πενία τέχνας κατεργάζεται… 

Η “καμουφλαρισμένη” νέα επιχείρηση επιστράτευσης έναντι αδράς αμοιβής έρχται καθώς όλα δείχνουν πως η πολυδιαφημισμένη ρωσική χειμερινή επίθεση δεν απέφερε τα ελάχιστα οφέλη στη Μόσχα. Ακόμη και στο Μπαχμούτ όπου ρίχτηκαν ως “πρόβατα προς σφαγή” δεκάδες χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner, δεν έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Τους τελευταίους δύο μήνες, οι στρατηγοί του Πούτιν στέλνουν άντρες, τεθωρακισμένα και πυροβολικό σε ουκρανικές θέσεις σε όλο το μέτωπο 600 μιλίων στα ανατολικά της χώρας, σε μερικές από τις πιο θανατηφόρες μάχες του πολέμου.

  • Όμως, καθώς η σκόνη αρχίζει να κατακάθεται και το αίμα αρχίζει να στεγνώνει, η Ρωσία δεν έχει σχεδόν τίποτα να επιδείξει.

Ο  στρατός του Πούτιν απέτυχε να κάνει οποιαδήποτε σημαντική κατάληψη εδάφους – παρά το γεγονός ότι έχανε έως και 1.000 άνδρες την ημέρα.

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι τα στρατεύματά του συνεχίζουν να αποκρούουν σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ο συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi ενήργησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ανατολικό μέτωπο για να λύσει «προβληματικά ζητήματα που εμποδίζουν την αποτελεσματική εκτέλεση των μαχών» και έλαβε «επιχειρησιακές αποφάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων μας για να αποτρέψουμε και να προκαλέσουμε ζημιά στον εχθρό».

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες και δεν ανακοινώθηκε πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη, αλλά τα σχόλια του Syrskyi σηματοδοτούσαν την πρόθεση της Ουκρανίας να συνεχίσει να μάχεται στο Μπαχμούτ παρά τον μεγάλο αριθμό των νεκρών εκεί.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

«Σιδηρογροθιά» για την αντεπίθεση: Παραδόθηκαν στα σύνορα της Ουκρανίας τα 18 γερμανικά Leopard 2

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: