Ευτυχώς δεν κοιμούνται στη Λευκωσία: Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου γνωρίζει ότι ο Ερσίν Τατάρ συμμετέχει σε σύσκεψη με τον Όρμπαν και άλλους ξένους ηγέτες και διαμαρτυρήθηκε!

Islamist President Erdogan, President Ilham Aliyev of Azerbaijan, President Kassym-Jomart K. Tokayev of Kazakhstan, President Sadyr Japarov of Kyrgyzstan, OTS Term Chairman and President of Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev, Illegal “President” Ersin Tatar of the illegal “Turkish Republic of Northern Cyprus” representing the observer states, Prime Minister Viktor Orbán of Hungary, and Chairman Gurbanguly Berdimuhamedov of the People’s Council of the National Assembly of Turkmenistan attended the Summit held at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency




Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ως δήθεν “πρόεδρος” της παράνομης “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία, βρέθηκε στην Άγκυρα όπου συμμετέχει σε σύνοδο κορυφής του Ταγίπ Ερντογάν για τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Ανάμεσα στους ηγέτες που συμμετέχουν είναι και ο Βίκτορ Ορμπάν, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου το γνωρίζει, και ασχολείται με το θέμα, δεν ασχολείται μόνο με τις μεταθέσεις διπλωματών, που και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο θέμα. Διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή ενός ηγέτη χώρας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και έχουν γίνει διαβήματα παντού.

Είναι καλό, όπου μπορεί η Λευκωσία, να μπλοκάρει αυτές τις χώρες που προσφέρουν πέπλο “αναγνώρισης” στο κατοχικό ψευδοκράτος.

Η τουρκική ανακοίνωση αναφέρει:

Η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (OTS), με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκλήθηκε στην Άγκυρα με θέμα «Διαχείριση καταστροφών-έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστική βοήθεια», αναφέρει ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας.

Σε αυτήν συμμετείχαν:

Ο Πρόεδρος Ilham Aliyev του Αζερμπαϊτζάν, ο Πρόεδρος Kassym-Jomart K. Tokayev του Καζακστάν, ο Πρόεδρος Sadyr Japarov του Κιργιστάν, ο Πρόεδρος OTS και Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev, ο “Πρόεδρος” όπως χαρακτηρίζει τον κατοχικό ηγέτη, Ersin Tatar της παράνομης “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (“ΤΔΒΚ”) που εκπροσωπεί τα κράτη παρατηρητές, ο Πρωθυπουργός Viktor Orbán της Ουγγαρίας και ο Πρόεδρος Gurbanguly Berdimuhamedov του Λαϊκού Συμβουλίου της Εθνοσυνέλευσης του Τουρκμενιστάν.

Όλοι παρευρέθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό συγκρότημα της Τουρκίας.

Υποδεχόμενοι από τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την άφιξή τους στον χώρο της Συνόδου, οι ηγέτες έδωσαν τα χέρια με τον Πρόεδρο Ερντογάν και πόζαραν για μια οικογενειακή φωτογραφία πριν προχωρήσουν στη Σύνοδο Κορυφής, καταλήγει η τουρκική ανακοίνωση.

Αυτό είναι το κόστος ενός ελληνοτουρκικού πολέμου: Τι θα πράξει το ΝΑΤΟ στην περίπτωση τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: