Καλώς έπραξε και απολογήθηκε ο Πρωθυπουργός: Αλλά αν θέλουμε να αλλάξει η Ελλάδα πρέπει να κτυπηθεί το διεφθαρμένο κράτος… (video)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκαν στη Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τέλεσαν το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων, στη Μητρόπολη Αθηνών, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Αθήνα

Έγραφα την περασμένη εβδομάδα ότι «τέτοιες τραγωδίες -όπως αυτή των Τεμπών, όπου βρήκαν το θάνατο τόσοι συνάνθρωποι μας, κυρίως νέα παιδιά- πρέπει να ενώνουν τη χώρα, όχι να τη διχάζουν περισσότερο».

Δεν φανταζόμουνα ποτέ την κριτική που θα δεχόμουνα γράφοντας για το αυτονόητο. Επίσης παρεξηγήθηκε και ο «έπαινος» προς τον υπουργό Κώστα Καραμανλή για την απόφαση του να παραιτηθεί, με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν αναλαμβάνει ποτέ και κανείς ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει στον τόπο.

Δεν έπρεπε να παραιτηθεί; Βεβαίως, έπρεπε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, σε μία χώρα όπου η λέξη “συγγνώμη” εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιο των πολιτικών.

Σε μερικές ώρες δέχθηκα άθλιες επιθέσεις από πληρωμένα, προφανώς, τρολς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχε μηδέν ακολούθους. Άρα, ήταν οργανωμένη η επίθεση από συγκεκριμένο χώρο. Βεβαίως, οι θέσεις μου δεν άλλαξαν και παραμένουν οι ίδιες. Η ενότητα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη. Οι πολιτικοί ας μιμηθούν τους Κύπριους συναδέλφους τους. Δεν χρειάζεται να ψάξουν αλλού…

  • Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ένοιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για την τρομακτική τραγωδία που κτύπησε την Ελλάδα, επειδή οι αρμόδιοι απλά ΔΕΝ έπραξαν το καθήκον τους. Είχαν διοριστεί για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια στους επιβάτες των σιδηροδρόμων και τους έστειλαν στον τραγικό θάνατο.

«Οφείλω μια συγγνώμη, τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα», τόνισε αναλαμβάνοντας τις δικές του ευθύνες ως Πρωθυπουργός.

Καλώς έπραξε και ζήτησε συγγνώμη, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι ηγέτες πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες θέλουν το κατιτίς παραπάνω από τον Πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους πολιτικούς.

Η κ. Πόπη Τσαπανίδου, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδοκίμασε τον κ. Μητσοτάκη, αντί να δεχθεί την απολογία του για όλα όσα ΔΕΝ έγιναν από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Διότι το πρόβλημα με το σιδηροδρομικό σύστημα, όπως και για άλλα θέματα που αφορούν το κράτος, πάνε πολύ πίσω.

  • Είναι και αυτός ένας «καρκίνος» που υπάρχει από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Και από τότε μέχρι τώρα δεν κυβέρνησε μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι εύλογο το ερώτημα. Τι έκαναν και τι ΔΕΝ έκαναν όλες οι κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών; Ο καθένας ας δώσει την απάντηση του.

Έλπιζα ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα απέφευγαν τους κομματικούς καυγάδες και θα σεβόντουσαν, τουλάχιστον, τους νεκρούς. Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Τα ίδια και τα ίδια. Να αποδίδουν ευθύνες πριν αποφασίσει η Δικαιοσύνη όπου θα φτάσει το θέμα, προσδοκώντας σε οφέλη ενόψει των εκλογών.

  • Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η διαφθορά του ίδιου του κράτους. Πρώτο μέλημα των κομματαρχών είναι να εξασφαλίσουν τα δικά τους παιδιά ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους. Προσέχουν το κομματικό ακροατήριο και όχι το συμφέρον της χώρας. Όλοι είναι το ίδιο, όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο έσχατο σημείο της διαφθοράς και μόνο η Κύπρος την ξεπερνά στο θέμα αυτό. Εκεί είναι διεφθαρμένο το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα. Στην Ελλάδα κάνουν ότι θέλουν οι ολίγοι πλούσιοι που γίνονται πάμπλουτοι με κάθε κυβέρνηση. Έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα. Χρειάζεται κτίσιμο από το μηδέν.

Δεν γνωρίζω αν θα έρθει ποτέ εκείνη η ευλογημένη ώρα, που θα αρνηθεί ο πολιτικός κόσμος τις όποιες «εντολές» των πλουσίων του τόπου. Αλλά αν δεν επιχειρηθεί το ξεκαθάρισμα δεν υπάρχει σωτηρία για την Πατρίδα. Το μέγα πρόβλημα είναι η διαφθορά. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα.

Όπως συχνά γράφω από τούτη τη στήλη, η ιστοσελίδα μας συνεχίζει μία μεγάλη έρευνα για τη διαφθορά στα τελωνεία. Πολλοί από αυτούς που τα χρησιμοποιούν έπεσαν θύματα της μαφίας που τα ελέγχει. Το θέμα είναι γνωστό στο υπουργείο Οικονομικών. Οι όποιες έρευνες διατάχθηκαν είναι για το κουκούλωμα του σκανδάλου, όχι για την εκδίωξη των διεφθαρμένων.

Η απάτη είναι τεράστια. Είναι ένα κράτος εν κράτει. Όσοι γνωρίζουν σιωπούν διότι φοβούνται ότι θα χάσουν τις θέσεις τους. Και οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών, δεν κάνουν το αυτονόητο. Μία καθαρή έρευνα που θα σκοτώσει τον «καρκίνο» της διαφθοράς.

Ήδη ένας μεγάλος επενδυτής, αν και ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια, σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει, αηδιασμένος από τη διαφθορά που συνάντησε. Φοβάμαι ότι θα κάνουν δεύτερες σκέψεις και άλλοι μεγάλοι επενδυτές.

Εύχομαι και ελπίζω ότι η τραγωδία των Τεμπών θα ξυπνήσει πρώτον απ’ όλους τον ελληνικό λαό. Από αυτόν εξαρτώνται όλοι οι πολιτικοί…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Όταν οι ξένες πρεσβείες αναλύουν (λάθος) τις θέσεις των ηγετών: Πλέον δεν μπορούν, ούτε τους παίρνει, να επιβάλουν Προέδρους και Πρωθυπουργούς (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: