Ισχυρές και σταθερές οι Τράπεζες σε Γερμανία-Γαλλία διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές των δύο χωρών μετά την εξαγορά της Credit Suisse

epa10533355 Pedestrians walk past a stock ticker outside Exchange Square, the building housing the stock exchange, in Hong Kong, China, 20 March 2023. Hong Kong stocks opened with losses on 20 March as Asian markets retreated despite UBS’s takeover of Credit Suisse. EPA/JEROME FAVRE




Σταθερές και ισχυρές είναι οι τράπεζες Γερμανίας και Γαλλίας διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές των δύο χωρών μετά την αναστάτωση στις διεθνείς αγορές από την κρίση της Credit Suisse  και την αιφνίδια εξαγορά της από τη UBS

Αναλυτικά 

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας είναι «σταθερό και ισχυρό», διαβεβαίωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Αρχή Εποπτείας των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (BaFin) μετά την εσπευσμένη αγορά της Credit Suisse από τη UBS, την οποία οι αγορές δέχθηκαν σήμερα με επιφυλάξεις.

«Η BaFin παρακολουθεί αυτή τη στιγμή τις εξελίξεις στις αγορές και τις λαμβάνει υπόψη της στο πλαίσιο της εποπτικής της αποστολής. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Γερμανίας παραμένει σταθερό και ισχυρό», επεσήμανε η Ομοσπονδιακή Αρχή σε σύντομη ανακοίνωσή της προς το AFP.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε ότι οι γαλλικές τράπεζες είναι σταθερές και κερδοφόρες και έχουν καλή ρευστότητα και κεφαλαιακές θέσεις, ενώ χαιρέτισε τις κινήσεις της Ελβετίας αναφορικά με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS.

«Έχουν διαφοροποιημένα επιχειρηματικά μοντέλα, που είναι κερδοφόρα. Έχουν ισχυρούς ελέγχους κινδύνων και, πάνω από όλα, έχουν πολύ σημαντικά επίπεδα ρευστότητας και κεφαλαίου», δήλωσε ο Βιλερουά σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ χαιρέτισε μια «καλή συμφωνία», επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά τις επιπτώσεις στις αγορές.

«Είμαι ικανοποιημένος με αυτή τη συμφωνία, είναι μια καλή συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός στο δίκτυο RMC/BFM TV. «Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια τράπεζα με ισολογισμό άνω των 750 δισεκ. ευρώ, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο άρα παραμένουμε σε ιδιαίτερη επαγρύπνηση για την αντίδραση στις αγορές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Reuters AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Ελβετία για εξαγορά Credit Suisse από την UBS: Ήταν η καλύτερη λύση σε παγκόσμιο επίπεδο – Ταχεία αντίδραση, λέει η Λαγκάρντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: