Η ερωμένη του Πούτιν ζει με τα παιδιά της στο “μεγαλύτερο διαμέρισμα της Ρωσίας” που της αγόρασε ο ίδιος * Απίστευτη χλιδή και τσαρικό μεγαλείο…[photos, videos]

FILE PHOTO: Ο Πούτιν ήθελε το σπίτι του να μοιάζει με το Ερμιτάζ – τσαρικά μεγαλεία, δηλαδή, για τον ίδιο και την ερωμένη του. Screenshot via YouTube




Το 2011, η Αλίνα Καμπάεβα,  η γυναίκα που μόνο από το Κρεμλίνο δεν “αναγνωρίζεται” δημοσίως ως ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε ιδιοκτήτρια του «μεγαλύτερου διαμερίσματος στη Ρωσία» και ζει με τα παιδιά της στην κατοικία του Πούτιν στο Βαλντάι, σύμφωνα με το ρωσικό ανεξάρτητο πρακτορείο έρευνας Project.

Οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα αναφέρουν ότι η μελέτη της ακίνητης περιουσίας της Καμπάεβα τους οδήγησε σε πέντε από τους βοηθούς της, οι οποίοι τη συνόδευαν παντού, ακόμη και σε ταξίδια σε έναν μυστικό σιδηρόδρομο που κατασκευάστηκε ειδικά για τον Πούτιν.

Οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν τη διαδρομή του ταξιδιού των βοηθών της Καμπάεβα στη βάση δεδομένων κρατήσεων εισιτηρίων τρένου. Δύο από αυτούς είναι τα ξαδέρφια της από την πλευρά της μητέρας της.

Οι ταυτότητές τους χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση εισιτηρίων για τους σταθμούς Okulovka και Uglovka, τους πιο κοντινούς σταθμούς στην κατοικία Βαλντάι του Πούτιν. Οι σταθμοί αυτοί είναι κλειστοί για τους απλούς πολίτες.

  • Το Βαλντάι βρίσκεται στην περιφέρεια Νόβγκοροντ της Ρωσίας, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Μόσχας.

Ένας από τους υπεύθυνους της κατασκευής της κατοικίας του Πούτιν στο Βαλντάι, ο οποίος εργάστηκε εκεί μέχρι το 2005 (όταν ολοκληρώθηκαν οι κύριες εργασίες), έδωσε τις φωτογραφίες της στους δημοσιογράφους τις οποίες δημοσίευσε η ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο κατασκευαστή, ο Πούτιν απαίτησε η κατοικία του να μοιάζει «σαν την Αγία Πετρούπολη» και «σαν το Ερμιτάζ».

Αρχικά, η κατοικία είχε ξεχωριστό υπνοδωμάτιο για την τότε σύζυγό του, Λιουντμίλα Πούτινα.

Ο Πούτιν χώρισε τη γυναίκα του το 2013 και η κατασκευή ενός νέου σπιτιού για την Καμπάεβα και τα παιδιά της στην κατοικία ξεκίνησε το 2020.

  • Οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι όλα τα παιδιά της Καμπάεβα είναι σήμερα ανήλικα και ότι ο πατέρας τους είναι ο Πούτιν.

Οι δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν τη συνεχή παρουσία παιδιών στην κατοικία. 

Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2020 και του 2021, δημιουργήθηκε μια μικρή πίστα καρτ στον πρώην χώρο των ελικοδρομίων.

Μεταξύ 2016 και 2020, μια μεγάλη παιδική χαρά σε κίτρινα και μπλε χρώματα εμφανίστηκε κοντά στην κατοικία.

Οι δημοσιογράφοι είπαν επίσης ότι η αγορά του διαμερίσματος της Καμπάεβα χρηματοδοτήθηκε από το ίδιο άτομο που αγόρασε ακίνητα για μια άλλη φερόμενη ως ερωμένη  του Πούτιν — τη Σβετλάνα Κριβονογκικ.

Πηγές της δημοσίευσης ανέφεραν ότι η Καμπάεβα ήρθε προσωπικά στο Σότσι για να επιλέξει διαμερίσματα και αποφάσισε ποιοι θα εγγραφούν ως διαχειριστές τους.

Το κύριο από τα τέσσερα διαμερίσματα που διαθέτει στο Σότσι είναι ένα βασιλικό ρετιρέ στο συγκρότημα κατοικιών Royal Park. Διαθέτει πισίνα, κινηματογράφο, αίθριο και το δικό του ελικοδρόμιο στην οροφή, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον Oleg Rudnov — ένα άτομο που για πολλά χρόνια εκτελούσε συμφωνίες ακινήτων προς όφελος του στενού κύκλου του Πούτιν.

Σύμφωνα με το διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρείας ανάπτυξης, το κόστος του ρετιρέ της Καμπάεβα  το 2011 ήταν 15 εκατομμύρια δολάρια. Το μεσιτικό γραφείο TsIAN αποκάλεσε το διαμέρισμα το μεγαλύτερο στη Ρωσία. Είναι διώροφο και λέγεται ότι είναι επιφάνειας 2.600 τ.μ.

Το Project έλαβε στην κατοχή του έγγραφα που δείχνουν ότι η αγορά του ρετιρέ για την Καμπάεβα πληρώθηκε από τον προσωπικό λογαριασμό του Rudnov και κόστισε μόνο 90 ​​εκατομμύρια RUB (1,2 εκατομμύρια δολάρια), που είναι πέντε φορές φθηνότερο από την τιμή του ρετιρέ όπως την καθόρισε ο κατασκευαστής του .

 

 

 

  • Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε μετρητά στον λογαριασμό του Rudnov με τη βοήθεια της κυπριακής εταιρείας Ermira Consultants.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, η κυπριακή εταιρεία Ermira Consultants έγινε οικονομικό κέντρο για να θησαυρίζει το περιβάλλον του Πούτιν.

Η δημοσίευση ανακάλυψε ότι η Ermira Consultants ανήκει επίσημα στον Ρώσο δικηγόρο Vladislav Kopylov, αλλά ο πραγματικός ιδιοκτήτης της είναι ο ίδιος ο Πούτιν. Χρησιμοποιούν τον όρο «πληρωμή από την Ερμίρα», που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τα χρήματα του Πούτιν για να πληρώσουν για αυτήν ή εκείνη τη συμφωνία (προς όφελός του).

 

 

Με πληροφορίες από Project

Vodka Putinka: Χορός εκατομμυρίων για Πούτιν από βότκα με το όνομά του μέσω offshore στην Κύπρο * Τα κέρδη σε παλάτια, βίλες, διαμερίσματα [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: