Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Στα πρωτοσέλιδα η οικονομία και ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου

FILE PHOTO: Εφημερίδες σε πάγκο εφημεριδοπώλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Η δράση επιτήδειων που προσποιούνται ότι εργάζονται για την ΑΗΚ, ο συντονισμός των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου και η παρουσία του υπουργού Οικονομικών ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής και οι θέσεις για την οικονομία δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου τη Δευτέρα.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι τα επεισόδια στο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία, οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο μεγάλος αριθμός εξώδικων σε οδηγούς που είναι μεθυσμένοι ή υπό την επήρεια ναρκωτικών και άλλα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Τσαρλατάνοι υπάλληλοι της ΑΗΚ» γράφει ότι αναστάτωση έχει προκληθεί από την προειδοποίηση της Αρχής για επιτήδειους οι οποίοι διακόπτουν την ηλεκτροδότηση σε οικίες και πείθουν τους ενοίκους πως εργάζονται στην ΑΗΚ και κάνουν καλύτερη τιμή για επανασύνδεση.

Προβάλλει επίσης την εισβολή χούλιγκαν έξω από το Τάσσος Παπαδόπουλος στον καλαθοσφαιρικό αγώνα Απόλλων – Ανόρθωση. Αλλού γράφει για τις ευχετήριες επιστολές στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών από την Τουρκία η οποία καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει βήμα προς τη Δύση.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Εξετάζουν ασθενείς χωρίς άδεια και ειδικότητα» και γράφει ότι παρουσιάζονται ως ειδικοί γιατροί ακόμη και άτομα που δεν διαθέτουν πτυχίο ιατρικής, ενώ άλλοι που καταδικάστηκαν στο παρελθόν συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους και να εξετάζουν ασθενείς.

Αναφέρει αλλού ότι σύμφωνα με την Ελένη Ευαγόρου, 30 χρόνια δασκάλα στην ύπαιθρο, πολλά και διαχρονικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλείστα σχολεία της υπαίθρου. Προβάλλει επίσης ότι το Σαββατοκύριακο εκδόθηκαν 598 εξώδικα με 54 οδηγούς να είναι μεθυσμένοι και οκτώ θετικοί στα ναρκωτικά.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Μισόλογα τέλος για την οικονομία» γράφει ότι οι θέσεις του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού, που θα παρουσιαστούν σήμερα στη Βουλή θα κρίνουν τις αποφάσεις των κομμάτων το επόμενο διάστημα αφού εντείνεται η ανησυχία για τα αυξανόμενα επιτόκια και τον κίνδυνο νέας γενιάς κόκκινων δανείων.

Προβάλλει επίσης τα άγρια επεισόδια στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» χθες μεταξύ των οπαδών Απόλλωνα και Ανόρθωσης αλλά και μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας, όπου σημειώθηκαν τραυματισμοί και καταστροφές. Αλλού αναφέρει ότι νέο κτήριο ανεγείρει η Αρχιεπισκοπή στο πίσω μέρος του σχολείου Φανερωμένης.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Αρχή με διαφωνίες στο συντονισμό των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου» και παραθέτει τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη ότι δεν δεσμεύει την Κύπρο η απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Προβάλλει επίσης δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου ο οποίος ζητά απαντήσεις για το ποιος είναι ο σχεδιασμός του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Γράφει αλλού ότι Λάρνακα και Λεμεσός είναι οι πόλεις με τη μεγαλύτερη χρήση μεθαμφεταμίνης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η Αννίτα ξεκαθαρίζει προς όλους: “Δε συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία της Κύπρου και την επανένωση της Πατρίδας μας”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: