H επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης οι επαφές Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι συναντήσεις που έχει στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας και η προσπάθεια εμπλοκής της ΕΕ στο Κυπριακό καθώς και η ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Επίσης προβάλλονται το μέτρο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης αντί της φυλάκισης, το είδος του τουρισμού που φαίνεται να επιθυμούν οι ξένοι από την Κύπρο και οι καταγγελίες για καταχρήσεις στο σύστημα για τα ραντεβού στην υπηρεσία ασύλου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκτός ελέγχου το κόστος», γράφει πως η Κυπριακή Δημοκρατία αδυνατεί να χαλιναγωγήσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ σαν κούφια υπόσχεση μοιάζει η έλευση του φυσικού αερίου σε 3 χρόνια.

Αλλού γράφει για τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουγκ, ο οποίος προέρχεται από την Αφρική και είναι παραλλαγή του εμπόλα. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σημαντική πρόοδο κατέγραψαν οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας.

O «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βγάζουν μεροκάματο και σπουδάζουν με… βραχιολάκι», γράφει πως αυξήθηκαν οι κατάδικοι που επωφελούνται του μέτρου της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, από το οποίο εξαιρούνται συγκεκριμένες κατηγορίες.

Σε άλλο του θέμα, γράφει πως εντός Απριλίου ή Μαΐου ξεκινά η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 της ΑΟΖ. Αλλού γράφει για το πρόβλημα της μη πληρωμής των από τους ενοικιαστές των τουρκοκυπριακών περιουσιών, καθώς το ύψος των ανείσπρακτων ενοικίων από το κράτος ανέρχεται στα 8,5 εκ. ευρώ.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Τους έδωσε προφίλ απεσταλμένου», γράφει στο κύριο του θέμα πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε στις Βρυξέλλες το προφίλ ενός απεσταλμένου της ΕΕ στο Κυπριακό, ο οποίος θα μπορούσε να κινηθεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας.

Αλλού, γράφει για πρόστιμα φωτιά για τους ιδιοκτήτες σκύλων με σκοπό να μπει φρένο στην εγκατάλειψη των ζώων. Σε άλλο του θέμα γράφει για την προσπάθεια να κλείσουν τρύπες στο ΓεΣΥ μέσω, ανάμεσα σε άλλα, του ελέγχου των παραπομπών.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Οι τουρίστες ψάχνουν άλλο είδος τουρισμού από αυτό που προσφέρουμε», γράφει ότι το μήνυμα πως το πακέτο ήλιος και θάλασσα δεν είναι αρκετό, στάλθηκε από τους Πρεσβευτές Βρετανίας και Γερμανίας.

Αλλού γράφει πως η μεγάλη «σφαγή» των μαθητών έγινε στην ενδιάμεση εξέταση των τετραμήνων για τα οποία το ΑΚΕΛ επιμένει στην κατάργηση τους. Σε άλλο θέμα γράφει για τις τροποποιήσεις που κατέθεσε το ΑΚΕΛ με τις οποίες επεκτείνεται η υποχρέωση για εμπλουτισμό δημόσιων κτιρίων με έργα τέχνης.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πολύ σοβαρές καταχρήσεις στην υπηρεσία ασύλου», γράφει πως το Υπουργείο Εσωτερικών απορρίπτει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ανεξέλεγκτες παραβιάσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα καθορισμού ραντεβού στην υπηρεσία ασύλου.

Αλλού γράφει πως ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας αποφάσισε πως οι ασθενείς θα έχουν λόγο μέσω έρευνας για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula Von den Leyer.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ικανοποιημένος ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης από τις επαφές του στην πρεμιέρα του στις Βρυξέλλες: Διαβλέπει επιθυμία για επανέναρξη των συνομιλιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: