Γήρας και μοναξιά: “Φάρμακο” οι κοινότητες διαβίωσης ηλικιωμένων [video]

Old man with remote control choosing channel while sitting on double bed in his bedroom and watching tv via pixabay




Ολοένα και συχνότερες είναι οι καταγγελίες ηλικιωμένων για κακοποίηση . Η “Γραμμή Ζωής” (1065) υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων και δράσεων για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεράσιμο Κουρουκλή, πρόεδρο του οργανισμού, η τρίτη ηλικία δυστυχώς αντιμετωπίζεται διαχρονικά στη χώρα μας ως σύνταξη και επίδομα, ενώ πρωταρχικό στόχο θα έπρεπε να αποτελεί η ποιοτική και αξιοπρεπής διαβίωση των ηλικιωμένων.

Όπως τόνισε ο κ. Κουρουκλής, δεν υπάρχουν δημόσιες δομές στις οποίες, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, να μπορεί να μεταφερθεί ο ηλικιωμένος που έχει πέσει θύμα κακοποίησης, ακόμη και σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, ενώ οι λίγες ιδιωτικές που λειτουργούν κοστίζουν ακριβά.

Όπως τόνισε η ιδρύτρια της ομάδας “Συγκατοίκηση ηλικιωμένων και μη-Φτιάχνω το μέλλον μου“, Μαλάμω Στεργίου, είναι ανθρώπινη ανάγκη και κυρίως στα άτομα της τρίτης ηλικίας για τη σωματική και ψυχική τους υγεία, να μην είμαστε μόνοι μας, ενώ η  καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, Αλεξάνδρα Κορωναίου, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν βιώσιμες δομές πρόνοιας στην Ελλάδα. Τα επαγγέλματα φροντίδας είναι εξαιρετικά δύσκολα, κατέληξε η κα Κορωναίου. Στην Ευρώπη, λειτουργούν κοινότητες διαβίωσης των ηλικιωμένων. Στην Κίνα, επτά αχώριστες φίλες, αγόρασαν σπίτι, αξίας 580.000 δολαρίων και ζουν όλες μαζί.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Η κλοπή του αιώνα στην Ισπανία: Πως το μοντέλο από το Μεξικό κι ο συνοδός της έφυγαν με 45 μπουκάλια από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, αξίας εκατ. δολαρίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: